Bakan Varank'tan yangınla mücadeleyi görmezden gelen Cem Seymen'e ders niteliğinde cevap!

Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına hem karadan hem havadan mücadele sürerken İspanya'dan gelen uçak ve pilot desteklerini "Günlerdir ilk kez umutluyum" sözleriyle paylaşan gazeteci Cem Seymen'e Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan ders niteliğinde bir cevap geldi.

Türkiye'de günlerdir peş peşe meydana gelen orman yangınlarıyla mücadele büyük bir başarı ile devam ederken gazeteci Cem Seymen devletin başarısını hiçe sayan bir paylaşım yaptı. 

Muhalif yayıncılar arasında Türkiye'yi yetersizleştirme kampanyasına dönüştürülen yangınlarla ilgili Seymen'in sosyal medyadan yaptığı paylaşım tartışma konusu.

Türkiye'nin her ay yaptığı ödemelerle üye olduğu ve yardıma ihtiyacı olan tüm AB üyesi ülkeleri harekete geçirme hakkı bulunduğu AB Sivil Koruma Mekanizması kapsamında İspanya'nın gönderdiği uçaklarla ilgili Seymen tepki gören ifadeler kullandı.

"GÜNLERDİR İLK KEZ UMUTLUYUM"

Uçakların fotoğrafını paylaşan Cem Seymen ''Günlerdir ilk kez umutluyum. Binlerce canımızın cayır cayır yanışını uzaktan çaresizce kaç gündür seyrettik. Uluslararası yardım çağrımıza cevap veren İspanyol ekip harıl harıl çalışıyor öğlenden beri. Önce strateji belirlediler ardından sortilere başladılar. Minnettarız.'' ifadelerini kullandı.

BAKAN VARANK'TAN DERS GİBİ CEVAP

Seymen'e yanıt Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'tan geldi. Varank'ın 'kindar cahiller' tanımını yaptığı o açıklaması şöyle: ''Emekleri hiçe sayan şu üslup bir tarafa; o uçaklar, aidatlarını ödeyerek üye olduğumuz Avrupa Birliği Sivil Savunma Mekanizması'na (EUCPM) yaptığımız başvuru ile geldi. Biz de aynı yolla bir çok ülkeye destek olduk. Biraz az konuşsalar kindar cahillikleri bu kadar ifşa olmaz!''

Bakan Varank'tan yangınla mücadeleyi görmezden gelen Cem Seymen'e ders niteliğinde cevap! ile ilgili etiketler Mustafa Varank Cem Seymen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.