Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na: Hedef almasının sebebi Merve Kavakçı'nın kızı ve başörtülü olması

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanı Fatima Gülham Abushanab'ı hedef alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir kez daha tepki gösterdi. Habertürk TV'nin yayınına bağlanan Bakan Varank, 'Şimdiye kadar onlarca tercüman kullanılmışken neden başka hiçbir tercüman gündeme gelmiyor da burada Fatıma Hanım gündeme geliyor? Bunun tek sebebi var. Hanımefendinin Merve Kavakçı'nın kızı olması ve başörtülü olması.' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tercümanı Fatima Gülham Abushanab'ı hedef almışrı. Abushanab'tan 'Tercüman hanım kız' diye bahseden Kılıçdaroğlu, "Toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. " demişti.

Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan tepki gösteren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, HaberTürk TV'ye telefonla bağlanarak Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha eleştirdi.

Bakan Varank, "Başka hiçbir tercüman gündeme getirilmezken, ve başka hiçbir önemli toplantı gündeme getirilmezken... Burada gerçekten ben de beraber çalıştığım için tanıdığım ve iki dile de hakimiyeti çok fazla olan hatta yabancı lider tarafından 'Ne kadar güzel İngilizce konuşuyorsunuz' diye takdir edilen bir tercümana 'hanım kız' diyerek bir kere meslek sahibi bir kadının küçümsenmesi var. "İkinci husus burada siyasi bir meselenin hesabının tercümandan sorulması var. Şimdiye kadar onlarca tercüman kullanılmışken neden başka hiçbir tercüman gündeme gelmiyor da burada Fatıma Hanım gündeme geliyor? Bunun tek sebebi var. Hanımefendinin Merve Kavakçı'nın kızı olması ve başörtülü olması. Bundan başka hiçbir sebep yok. Dünyada da bir tercümandan hesap sormaya çalışan başka bir siyasi lider de herhalde olmamıştır." açıklamasını yaptı.

 

Bakan Varank'tan Kılıçdaroğlu'na: Hedef almasının sebebi Merve Kavakçı'nın kızı ve başörtülü olması ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Fatima Gülham Abushanab tercüman hanım kız

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.