Bakan Varank'tan ASELSAN'a tebrik: X-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor!

Yerli olarak milli imkanlarla üretilen ARIN X-ray bagaj kontrol cihazları, Gaziantep Havalimanı'nda kullanılmaya başlandı. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından incelenen bu milli gururumuz hakkında Bakan Varank sosyal medya hesabından tebrik paylaşımı yaptı. "Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bir başarı hikayesi daha!" diyen Bakan Varank "Milyonlarca dolar cari açık verdiğimiz tamamı ithal X-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor. " açıklamasını yaptı.

Gaziantep Havalimanı'nda yerli ve milli imkanlarla üretilen X-ray bagaj kontrol cihazı, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından incelendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, inceleme sırasında milli ürün özellikleri hakkında bilgi aldı.

GAZİANTEP HAVALİMANI'NDA KULLANILACAK

Yeni geliştirilmiş cihazlar, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'ne Gaziantep Havalimanı'nda kullanılmak üzere 18 adet olarak teslim edildi.

 

BAKAN VARANK TEBRİK PAYLAŞIMI YAPTI

İnceleme sırasında Erdoğan'a eşlik eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bugün Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili 'tebrik' paylaşımı yaptı.

"BİR BAŞARI HİKAYESİ DAHA"

Bakan Mustafa Varank, "Milli Teknoloji Hamlesi yolunda bir başarı hikayesi daha! Milyonlarca dolar cari açık verdiğimiz tamamı ithal x-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor. Tebrikler." ifadelerine yer verdi.

Bakan Varank'tan ASELSAN'a tebrik: X-ray cihazları artık yerli olarak üretiliyor! ile ilgili etiketler Gaziantep Havalimanı ASELSAN bakan varank x ray
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.