Bakan Varank'tan algı operasyonuna ters köşe! O videonun tamamını yayımladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı'nın sosyal medya üzerinden yapmaya çalıştığı algı operasyonunu bozdu. Bakan Varank, 4 saniyelik videoyu sosyal medyadan paylaşıp Varank'ın Gaziantepli sanayicilere kaba davrandığını iddia eden Ertuğrul Kaya'ya, videonun tamamını yayımlayarak cevap verdi: "Mütevazı numarası yapan genel başkanın il başkanı da işte böyle düzenbaz olur."

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın Gaziantep temasları sırasında görüştüğü bir sanayiciye "Ne istiyorsun, sadede gel" dediği 4 saniyelik bir video paylaştı. Kaya, o paylaşımlarda Bakan Varank'ı "kaba ve üstten davranış" sebebiyle o Gaziantepli sanayiciden özür dilemeye çağırdı.

Bakan Varank ise DEVA İl Başkanı Kaya'nın sosyal medyada paylaştığı 4 saniyelik videonun orijinalini Twitter hesabından yayımlayarak, söz konusu ithamın yalan olduğunu ortaya çıkardı.

Teknokentin açılış töreninden sonra Gaziantepli sanayicilerle yaptığı görüşmenin tam videosunu paylaşan Bakan Mustafa Varank, "Sadede geliyorum: Mütevazı numarası yapan genel başkanın il başkanı da işte böyle düzenbaz olur. 3-4 saniyelik kırpma videolarla masa başı oyunlar çevireceğinize sokağa çıkıp siyaset yapın, millete dokunun. Milletimizle aramızı bozamazsınız! " dedi. Varank, paylaşımında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı da etiketledi.


GAZİANTEP'TEKİ İŞ DÜNYASINDAN DEVA İL BAŞKANINA TEPKİ

Öte yandan Gaziantep'teki iş dünyası, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kentteki ziyaretleriyle ilgili sosyal medyada Deva Partisi Gaziantep İl Başkanı tarafından başlatılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını belirterek tepki gösterdi. Söz konusu videoda Bakan Varank ile konuştuğu görülen iş insanı Mustafa Çapkur ise yatırım yapıp Ar-Ge üzerine çalışırken böyle bir konuda yer almanın kendisini üzdüğünü söyledi.

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, "Bize her konuda yardımcı olan Bakanımız Mustafa Varank ile ilgili farklı bilgiler yansıtılmıştır. Bunun şiddetle kınıyoruz. Her konuda bütün problemlerimizi dinleyerek, not aldı ve bize dönüş oldu. Bakanımız özelde bizi dinledi, dosyalarımızı da inceledi. Görüşmelerimiz verimli geçti." dedi.

İş insanı Mustafa Çapkur ise yatırım yapıp Ar-Ge üzerine çalışırken böyle bir konuda yer almanın kendisini üzdüğünü belirterek, "Medyada yalan haberlerin çıkması bizleri çok üzmüştür. Gaziantepli bir sanayici olarak çok üzüldüğümü beyan etmek isterim. Sanırım avukat birisi böyle bir şey yapmış. Olayın sadece 4 saniyesi çekilmiş. Kesinlikle yalandır. Konuya bizler alet olmuşuzdur. Çok üzgünüm." diye konuştu.

DEVA İL BAŞKANI ERTUĞRUL KAYA NE DEMİŞTİ?

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanı Ertuğrul Kaya, Bakan Varank'ı şu sözlerle itham etmişti:

"1-Sayın Varank, aşağıdaki videoda size derdini anlatmaya çalışan Gaziantepli sanayicimize “ne istiyorsun, sadede gel” diyorsunuz. Hiç kimse Gaziantep sanayicisine böyle hitap edemez. Lafa gelince tevazu sahaya çıkınca “ne istiyorsun, sadede gel” öyle mi?

2-Sayın Varank, “sadede gel“ diye hitap ettiğiniz Gaziantepli sanayicimiz sizin yanlış ekonomi politikalarınıza rağmen yıllık 7 milyar dolar ihracatla bu ülkenin bu kentin ekonomisine değer katıyor.

3- Sayın Varank, hani koro halinde biz “milletimizin emrindeyiz” diyorsunuz ya. Biz sanayicimizle diyaloğunuzda durumun hamasi sloganlarınızın tam aksi olduğunu bir kez daha gördük.

4-Sayın Varank, “sadede gel” diye hitap ettiğiniz Gaziantepli sanayicimiz batırdığınız ekonomide devletten destek almadan alnının teriyle 7 Milyar dolarlık ihracat destanı yazıyor.

5-Diğer yandan AK Parti Gaziantep milletvekillerinin önünde cereyan eden bu diyaloğa seyirci kalmaları da ayrıca utanç verici. “Bir saniye sayın Bakan, sanayicimize böyle hitap etmemelisiniz” diyemediniz mi?

6-Sayın Varank, daha yeni Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan’a kibir iması yaparak iftira atmıştınız. Vaziyetiniz ortada; takke düştü kel göründü.

7-Sayın Varank, şimdi sizi derhal kaba ve üstten davrandığınız sanayicimizin şahsında tüm Gaziantepli sanayicilerimizden özür dilemeye davet ediyorum."

Bakan Varank'tan algı operasyonuna ters köşe! O videonun tamamını yayımladı ile ilgili etiketler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gaziantep Ali Babacan DEVA il başkanı Ertuğrul Kaya

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.