Bakan Varank Twitter'da isyan etti: "Acıdan siyaset devşirmeye çalışanlara fırsat vermeyelim"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Twitter hesabından Antalya'da bir yerel gazetede çıkan yazıyı paylaşarak yangınla mücadele eden kahramanların yanında durulması gerektiğinin altın çizdi. Bakan Varank, "Acılardan siyaset devşirmeye çalışanlara fırsat vermeyelim" dedi.

Türkiye'de 6 gündür toplam 35 kentte çıkan orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Son açıklanan verilere göre 35 kentte çıkan 129 yangının 122'si kontrol altına alınırken 7 yangının söndürülmesi için mücadele sürüyor. 28 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde çıkan 112 orman yangının 107'sini kontrol altına aldıklarını bildiren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 5 yangını kontrol altına alma çalışmalarının ise büyük bir özveriyle devam ettiğini aktardı.

Devam eden yangınlara 13 uçak, 45 helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ve yaklaşık 4 bin 800 personelle müdahale ediliyor.

Orman yangınları ile mücadele sürerken bir yandan da yalan haberler ve provokasyonlara karşı mücadele ediliyor.

Bakan Varank Twitter'da isyan etti: "Acıdan siyaset devşirmeye çalışanlara fırsat vermeyelim"

Sanayi ve Tekoloji Bakanı Mustafa Varank Antalya'da bir yerel gazetede çıkan bir yazıyı Twitter hesabından paylaşarak sert tepki gösterdi. Bakan Varank'ın paylaştığı yazıda bir gazeteci CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak'a tepki gösterdi. Yazıda, Budak'ın Manavgat'taki yangına 33 helikopterle müdahale edildiğini bilmesine rağmen yerel bir kanalda yaptığı açıklamada sadece 3 helikopterle müdahale edildiğini iddia ettiği belirtildi.

Bakan Varank Twitter hesabında yaptığı paylaşımda "Antalya'da yerel bir gazetecinin yazdıkları... Bir ve beraber olmamız gereken şu günlerde lütfen canı pahasına mücadele eden kahramanlarımızın yanında duralım. Acılardan siyaset devşirmeye çalışanlara fırsat vermeyelim." ifadelerini kullandı.

Bakan Varank Twitter'da isyan etti: "Acıdan siyaset devşirmeye çalışanlara fırsat vermeyelim" ile ilgili etiketler Orman Yangın Manavgat CHP msutafa varank çetin osman budak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.