Bakan Varank, Rus mevkidaşı ile bir araya geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile Arjantin'de görüştü.

Varank, göreve geldikten sonraki ilk yurt dışı ziyaretini G20 toplantıları çerçevesinde Arjantin'e yaptı.

DİJİTAL G20 TOPLANTISI

Davet üzerine Türkiye'yi temsilen G20 Dijital Ekonomiden Sorumlu Bakanlar Toplantısı'na katılmak üzere Arjantin'in Salta kentine giden Sanayi ve Teknoloji Bakanı, 23-24 Ağustos'ta gerçekleşen toplantılarda mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yürüttü.

İKİLİ GÖRÜŞMELER

Türkiye ile Rusya arasında artan işbirliği kapsamında, Varank, Rusya Dijital Kalkınma, Haberleşme ve Kitle İletişim Bakanı Konstantin Noskov ile başbaşa görüşme gerçekleştirdi.

TECRÜBELER PAYLAŞILDI

G20 üyesi ülkelerden bakanlar ve uluslararası örgüt temsilcileri 'Ekonomik Kalkınma İçin Dijitalleşme' teması altında toplandı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK: TÜRKİYE UZAY AJANSI BU YIL KURULACAK

Toplantılarda e-devlet düzenlemeleri, dijital ekonominin ölçümü, yeni gelişen teknolojiler, KOBİ'lerin dijital dönüşümü ve geleceğin işleri gibi konularda ülkeler kendi uygulama ve değerlendirmelerini paylaştı. Varank, Türkiye'nin söz konusu alanlarda hayata geçirdiği projeleri gündeme getirdi.

OLASI İŞBİRLİĞİ İMKANLARI

İkili görüşmeler aracılığıyla da dijitalleşme alanındaki politikalarda tecrübe paylaşımı yapılarak olası işbirliği imkanları değerlendirildi.

Bakan Varank, Rus mevkidaşı ile bir araya geldi! ile ilgili etiketler Mustafa Varank Arjantin
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.