Bakan Varank duyurdu: Uzaktan çalışma, Meclis gündemine gelecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, uzaktan çalışmanın artırılması için Meclisten yetki talep edeceklerini söyledi.

Uzaktan çalışma meclis gündemine gelecek.

Bakan Varank konuya, Bilişim Vadisi'nde düzenlenen 8. Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'nde yaptığı konuşmada değindi.

Bu konuda salgın döneminde hızlı bir şekilde aksiyon aldıklarını belirten Varank, "Teknoparklar ile Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde uzun zamandır talep edilen uzaktan çalışma uygulamasını hayata geçirip kapsamını genişlettik" dedi.

Varank, bütün tarafların uygulamadan memnun olduğunu kaydetti.

"Sayın Cumhurbaşkanı'mızın uzaktan çalışma uygulamasını yüzde 50'ye kadar artırma yetkisi vardı, şu anda yüzde 50 olarak uyguluyoruz" diyen Bakan, şunları kaydetti:

"MECLİSTEN YETKİ İSTEYECEĞİZ"

"Bu yetkiyi artıracak şekilde de yüce Meclisimizden yetki talep edeceğiz. Çünkü belirli sektörlerde özellikle artık uzaktan çalışmadan başka bir ihtimali düşünen çalışanlar bulamıyorsunuz. Dolayısıyla burada da inşallah gerekli aksiyonu almış olacağız."

Bakan Varank duyurdu: Uzaktan çalışma, Meclis gündemine gelecek! ile ilgili etiketler Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaktan çalışma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.