Bakan uyardı: Kaçak fidan kesene 10 yıla kadar hapis cezası var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yılbaşı için ormanlık alanlardan kaçak olarak fidan kesenleri uyardı. Pakdemirli, talepler doğrultusunda orman fidanlıklarından temin edileceğini belirterek, "Ormandan genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir" ifadesini kullandı.

Kanunlara aykırı şekilde kesim yapanların hapisle cezalandırılabileceğine dikkati çeken Pakdemirli, orman teşkilatının da bu konuda önlem aldığını belirtti.

Yaptığı yazılı açıklamayla "Her yıl olduğu gibi ağaç kesmeyelim, fidan dikelim" çağrısında bulunan Pakdemirli, vatandaşların yılbaşı çam ihtiyacının da talepler doğrultusunda orman fidanlıklarından temin edileceğini söyledi.

Bakan uyardı: Kaçak fidan kesene 10 yıla kadar hapis cezası var

10 YILA KADAR HAPİS CEZASI UYGULANABİLİR

Pakdemirli, her yıl olduğu gibi 81 ilde bu yıl da 'Ağaç Kesme Fidan Dik' kampanyası çerçevesinde tüm illerde ücretsiz olarak vatandaşların fidanlıklardan, Orman Genel Müdürlüğü'nün şehir merkezlerinde oluşturduğu stantlardan fidan alabileceğine dikkati çekerek, "Bu fidanların daha sonra toprakla buluşturulması içinse yine orman teşkilatımız yardımcı olacaklar" değerlendirmesinde bulundu.

Yasalara göre ormanlardan kaçak kesim yapmanın ağır yaptırımları olduğunu vurgulayan Pakdemirli, şöyle devam etti:

"6831 sayılı Orman Kanunu'nda, 'Ağaç kesenler, kökünden sökenler veya ağaçlardan yalamuk, pedavra, hartama çıkaranlar üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. Suçun konusunun fidan olması halinde birinci fıkraya göre, verilecek ceza bir kat artırılır' hükmü yer alıyor. Ormandan genç ağaç kesenlere 10 yıla kadar hapis cezası uygulanabilir."

Bakan uyardı: Kaçak fidan kesene 10 yıla kadar hapis cezası var ile ilgili etiketler Tarım ve Orman Bakanlığı Bekir Pakdemirli hapis Tarım ve Orman Bakanı Ceza
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.