Bakan Turhan 1 gün önce "Pist yorgun" demişti...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 kişinin ölümü ile sonuçlanan uçak kazasının sebebi henüz belli değil. Uzmanlara göre hava şartları kadar pist de bu kazada etkili oldu. Bu iddiaları doğrular nitelikteki açıklamayı ise bir gün önce Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan "Pist yorgun bakıma alacağız" sözleri ile yapmıştı....

Pegasus Havayolları'nın İzmir-İstanbul seferini yapan yolcu uçağı bu akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistte tutunamayarak pistin dışına çıkarak parçalandı. 

Kazada 1 kişi ölürken 157 kişi de yaralandı. 

Kaza sonrası uzmanlar rüzgarın şiddeti, kule ve pilotaj hatası ile birlikte pistin rolüne de dikkat çekmişti. 

Sabiha Gökçen'in pistinin durumuna ilişkin bir gün önce en yetkili kişi olan Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından itiraf gelmişti. 

Turhan pistin durumuna ilişkin şunları söylemişti: 

"Sabiha Gökçen'deki pist imalatımız sürüyor. Bu yılın sonunda hizmete açmayı planlıyoruz. Sabiha Gökçen'in trafiği de arttı tabi İstanbul'un trafiği artıyor. Ancak Sabiha Gökçen'de bir pistimiz var. Bu pistimiz çok yoruldu. Uçuşların olmadığı saatlerde gece hemen hemen her gece piste bakım yapılıyor. Dolayısı ile İstanbul Havalimanı'na frekans tahsisi istekleri olduğu gibi buraya da uçuş talepleri var. Ancak biz bunu yeni pistin yapılmasına kadar şimdilik durduruyoruz. Çünkü eski pisti de bakıma alacağız. Onun için buraya yeni frekans vermeyi durdurduk... "

Bakan Turhan 1 gün önce "Pist yorgun" demişti... ile ilgili etiketler Mehmet Cahit Turhan Sabiha Gökçen Havalimanı Pegasus Hava Yolları Ulaştırma Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.