Bakan Soylu duyurdu: Yardımlar bugün başlıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin ardından gittiği Giresun'da arama ve kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, 7 vatandaşın halâ arandığını belirterek, ''Yaklaşık 917 personelimiz, 6 kadavra köpeğimiz, helikopterlerimiz, sahil güvenlik botlarımız sürekli olarak arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.'' dedi. Bakan ayırca, afetzedeler için 5 milyon lira civarında bir yardım yapılacağını ve ödemelerin bugün başladığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinin ardından gittiği Giresun'da açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu, kimseyi mağdur etmeden meseleyi çözeceklerini söyledi.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Köylerimize gücümüzün yettiği ölçüde ulaşmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar 12 bağımsız bölüm yıkıldı. Son yıkılan da Giresun Emniyet Müdürlüğü binamız.

Dere yatağını zorlayan alanlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın koordinasyonunda yapılan tespitler ışığı altında yıkılıyor, yıkılmaya da devam edecek.

Esas amaç dere yatağını biraz daha genişletmeye çalışmak; onun daha rahat akmasını sağlayabilmek; yoğun yağışlarda böyle bir manzarayla tekrar karşı karşıya kalınmamasını temin etmektir.

918 PERSONEL ÇALIŞMALARA KATILIYOR

Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Yaklaşık 917 personelimiz, 6 kadavra köpeğimiz, helikopterlerimiz, sahil güvenlik botlarımız sürekli olarak arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

7 KİŞİ ARANIYOR

2'si jandarma personelimiz olmak üzere 7 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. 8 vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin.

Dün akşam itibarıyla gerek Espiye olsun gerek Güce gerek Doğankent olsun gerek Dereli olsun ve diğer ilçelerimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızdan yaklaşık 2 milyon 500 bin TL geldi. Ailelere dağıtıyoruz.

5 MİLYON LİRA YARDIM YAPILACAK

İyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. Zarar gören esnafımız için ödemeler bugün başlıyor. Yaklaşık 5 milyon lira civarında bir yardım yapacağız. 2,5 milyon lira evlere dağıtılıyor. Evler yıkılıyor. Taşıma ve kira yardımı yapmaya çalışıyoruz."

Bakan Soylu duyurdu: Yardımlar bugün başlıyor ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Giresun Sel (Doğa olayı) Ödeme afet destek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.