Bakan Soylu'ya 'cenaze' eleştirisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Nur cemaatinin kurucusu Said Nursi'nin öğrencilerin Hüsnü Bayramoğlu'nun cenazesine katıldı. Sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görülen cenaze nedeniyle Bakan Soylu'ya eleştiriler yöneltildi. Yapılan eleştirilerde cenazelere getirilen 30 kişi kuralı hatırlatıldı.

Koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybeden Said Nursi'nin öğrencilerinden Hüsnü Bayramoğlu için dün Eyüpsultan Camii'nde cenaze namazı kılındı.

KALABALIK SOSYAL MEDYADA TEPKİLERE NEDEN OLDU

Caminin avlusunda koronavirüs önlemleri kapsamında izin verilen katılımcıdan çok daha fazla sayıda kişinin görüldüğü cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı. Cenazeye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Cenaze namazındaki kalabalık sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu.

Bakan Soylu'ya 'cenaze' eleştirisi

CENAZELER 30 KİŞİ İLE SINIRLANDIRILMIŞTI

İstanbul'da son olarak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 01.12.2020 Salı günü toplanmış; bu toplantıda "Cenaze namazlarının vefat edenlerin yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınmasına" karar verilmişti. Daha sonraki İl Hıfzısıhha kararlarında cenazelerle ilgili alınan kararda güncellemeye gidilmedi.

Bakan Soylu'ya 'cenaze' eleştirisi - Resim : 2

Bakan Soylu'ya 'cenaze' eleştirisi ile ilgili etiketler Süleyman Soylu cenaze İçişleri Bakanı said nursi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.