'Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır'

Boğaziçi Üniversitesi'ne Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasının yankıları sürüyor. Protestolarda yer alan ve terör örgütleriyle bağlantısı olan 15 kişi gözaltına alınmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise gözaltı kararlarını eleştirmişti. Bakan Süleyman Soylu, Kaftancıoğlu'nun bu sözlerine Twitter hesabından yaptığı paylaşımla oldukça sert tepki gösterdi. Bakan, ''Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır'' ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilen Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto eden öğrenciler geçtiğimiz günlerde üniversite kampüsünde eylem düzenledi. Bu eylemlere üniversite öğrencisi olmayan provokatörler de dahil oldu. 

Söz konusu eylemlerde provokatörler tarafından terör örgütlerinin marşları okundu, halaylar çekildi. Gelişmelerin ardından polis ekipleri zanlılara operasyon düzenleyerek gözaltına aldı.

Yapılan baskınlarda yakalanan 17 kişiden 15'inin Boğaziçi Üniversitesi ile alakası olmadığı ortaya çıktı. 

'Katil polis' sloganları atan zanlılara CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sahip çıktı. Terör örgütü MLKP ile bağlantısı olduğu belirlenen zanlılara destek çıkan Kaftancıoğlu, terörle mücadele şubesinde işlem yapılmasını eleştirdi.

Söz konusu açıklamalara sosyal medya hesabı üzerinden yanıt veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, oldukça sert sözler sarf etti.

Bakan Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı'nın terör örgütlerinin soytarısı olduğunu vurgulayarak, ''Kaftancıoğlu bunların elemanıdır'' ifadelerini kullandı.

İşte Bakan Soylu'nun o paylaşımı;

MLKP'NİN KURUCUSUNA SELAM GÖNDERDİ!

Öte yandan Canan Kaftancıoğlu bundan bir süre önce terör örgütü MLKP'nin kurucusu Hasan Ocak'a sosyal medya hesabından selam göndermişti.

'Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır'

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KAFTANCIOĞLU'NA SERT SÖZLER

Skandal ifadelere ilişkin dün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Süleyman Soylu'nun ifadelerine benzer şekilde, Kaftancıoğlu'nun DHKP/C militanı olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı, "CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Zaten kendisi bir DHKP-C militanıdır. YÖK bize 9 isim önerdi ve biz de yasalara uygun şekilde Melih Bey'i seçtik. Orada da başarılı olacağına inanıyorum." demişti.

 

 

'Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır' ile ilgili etiketler CHP Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Canan Kaftancıoğlu MLKP terör terörist Öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Eylem Gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.