Bakan Soylu'dan konsoloslukların kapatılmasına tepki: Türkiye'ye yönelik yeni bir psikolojik harp yürütüyorlar!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hollanda, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın İstanbul başkonsolosluklarını güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatmalarına tepki gösterdi. Bakan Soylu, "Türkiye'de psikolojik harp başlatmaya çalışıyorlar." dedi.

Son dakika haberi: Hollanda, İngiltere ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nun ardından Beyoğlu'nda bulunan Fransa Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici bir süreliğine kapatıldı. Pierre Loti Fransız Lisesi de güvenlik gerekçesiyle eğitime ara verdiğini duyurdu.

Gelişmelerin ardından kameralar karşısına geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, açıklamalarda bulundu.

Türkiye'ye karşı psikolojik bir harp başlatıldığını öne süren Soylu, "Türkiye'ye bir psikolojik harp yürütülmektedir. İstedikleri kişileri hapisten çıkaramayınca metnin altına imza atan büyükelçiler, Türkiye'ye hukuk operasyonu yapmak isteyen büyükelçiler, şimdi Türkiye'ye bir terör operasyonu gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Güya dost ve müttefik olarak bildiklerimiz bizimle F-16 pazarlığı yapanlar, siz kimle dalga geçiyorsunuz. Siz senatoda geçmiş olan mühimmat dahil birçok taahhütlerinizin hangisine sadık kaldınız ki? İstiklal Caddesi'nin saldırısının arkasında sizin koyun koyuna yattıklarınızın olduğunu bilmiyor muyuz?" dedi.

"BİZ HANGİ BAYRAĞI SALLADIĞIMIZI BİLİYORUZ"

Soylu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bunlardan bir tanesini biz yapsak dünyaya Türkiye'yi terör devleti diye yayarlar. Bizi bir yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduklarını biliyoruz. Eski Türkiye'de olsaydık bugün Tendürek'te PKK olurdu. Biz hangi bayrağı salladığımızı biliyoruz. Biz hangi emaneti aldığımızı biliyoruz."

Bakan Soylu'dan konsoloslukların kapatılmasına tepki: Türkiye'ye yönelik yeni bir psikolojik harp yürütüyorlar! ile ilgili etiketler Süleyman Soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.