Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemlerine tepki: Bunlar kahramanlarımıza iftiradır!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-İran sınırındaki güvenlik duvarı çalışmalarını inceledi. Burada yaptığı açıklamada CHP'nin sınır söylemlerine tepki gösteren Soylu, "Partinin 14. katından 'Türkiye'de sınırlar iyi tutulmuyor, sınır namustur' diyerek burada yapılanları görmezden gelmek vicdana da insanlığa da fedai can ederek buralarda mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize bühtan ve iftiradır" dedi.

Helikopterle Çaldıran-İran sınırında inşa edilen güvenlik duvarı ve güvenlik yolunu inceleyerek çalışmalar hakkında Vali Bilmez ve firma yetkililerden bilgi alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3,5 yılı aşkın süredir doğu ve güney sınırında güvenlik duvarı çalışmalarının yürütüldüğünü söyleyerek, "Bugüne kadar Ağrı, Iğdır sınırları ve onun da hemen üstünde Ermenistan sınırı olarak nitelendireceğimiz sınırlarda gerek duvar gerek aydınlatma ve çit çalışması yapılmıştır. Bir siyasi partinin 14. katından 'Türkiye'de sınırlar iyi tutulmuyor, sınır namustur' diyerek burada yapılanları görmezden gelmek vicdana da insanlığa da fedai can ederek buralarda mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize bühtan ve iftiradır. Bunu böyle söyleyerek ardından bunu şehirlerin billboardlarında, üst geçitlerde pankartlama çalışması yaparak devletini milletinin gözünde aciz duruma düşürmeye çalışmak son derece insanoğluna yakışmayacak davranıştır" dedi.

Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemlerine tepki: Bunlar kahramanlarımıza iftiradır!

"ŞU ANA KADAR 1028 KİLOMETRE DUVAR İNŞA EDİLDİ"

Van-İran sınırında yaklaşık bir ay önce 5-6 metre karın altında kalan ve her türlü çalışmanın neredeyse imkansız hala geldiği bir alanda güvenlik duvarının inşa edildiğini ifade eden Bakan Soylu, şöyle devam etti:

Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemlerine tepki: Bunlar kahramanlarımıza iftiradır! - Resim : 2

"Şu ana kadar 26 mayın tarlası temizlendi. Bugüne kadar özellikle Ağrı, Iğdır sınırı ve içine bulunduğumuz Çaldıran sektörü dahil 191 kilometre duvar yapılmıştır. 837 kilometre duvar da Suriye sınırında gerçekleştirilmiştir. Toplam 1028 kilometre duvar şu ana kadar yapılmıştır. Bir duvarın yapılması için neler lazım? Bunu yine CHP'nin 14. katından anlayabilmek isteyenlere ifade etmek istiyorum. Şu anda şu sektörde 26 mayın tarlası temizlenmektedir. Mayın tarlasını temizleyenler jandarmanın mayın bölüğüdür. Bunu akredite edenler de Milli Savunma Bakanlığının MAFAM adlı bu konudaki birliğidir. Ondan sonra burada güvenlik yolu açılır. Bu yapılırken burada güvenlik önlemi alınır. Çünkü karşı taraftan ve terör örgütünün her noktadan taciz edebilme kabiliyetine karşı burada sınır birliklerimiz aynı zamanda Polis Özel Harekat (PÖH) ve jandarmamız sınır güvenlik yolların rahatlıkla yapılabilmesi için burada tedbir alırlar."

Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemlerine tepki: Bunlar kahramanlarımıza iftiradır! - Resim : 3

"14.KATTAKİ KONFOR, BUNU ANLAYAMAZ"

Soylu, duvar ihalelerini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yıllardır sınırda bunları gerçekleştirmek için çaba ortaya koyduğuna değinerek, "Peki bunu nasıl sağlarlar, İran ile eş güdüm içinde çalışırlar. Bunların nereden ve nasıl geçebileceğini, hakim yerin neresi olduğunu burada temin ederler. 14. kattaki konfor bunu anlayabilecek kabiliyette elbette olmayacaktır" dedi.

 

Bakan Soylu'dan CHP'nin sınır söylemlerine tepki: Bunlar kahramanlarımıza iftiradır! ile ilgili etiketler Güvenlik içişleri bakanı süleyman soylu sınır duvar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.