Bakan Soylu: Söylenecek değil, yapılacak işler yapılıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziantep'te "TEKNOFEST 2020" alanını ziyaret etti.  Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına ilişkin, "Söylenecek değil, yapılacak işler yapılıyor" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde Gaziantep'teki Ortadoğu Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen "TEKNOFEST 2020" alanını ziyaret etti. 

Stantları gezip projeler hakkında bilgi alan Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, TEKNOFEST'te her geçen yıl çok daha büyük bir gelişim ve heyecan gördüğünü söyledi.

Soylu, bunun kendilerini umutlandırdığını belirterek, " Sadece umutlandırmakla kalmıyor. Aynı zamanda bize moral veriyor. Aynı zamanda temel altyapımızın ne kadar yükseldiğini, seviyenin ne kadar yükseldiğini de görüyoruz. Burada gördüğümüz başka bir şey daha var aynı zamanda kıyas yapabiliyoruz. Geçen yıl bu projede olanların bu yıl hangi noktaya geldiğini, hangi aşamaları katettiğini de görüyoruz." diye konuştu.

Festivalde kendisini etkileyen başka bir şeyin daha olduğunu aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Burada hayata dokunan projeler var. Yani havada projeler yok. Özellikle güvenlik, afet acil kurtarma, savunma sanayi alanları dahil aynı zamanda bu yıl hayatın diğer alanlarına da tekabül ediyor. Örneğin tarım alanında da çok etkili projeler gördüm. Özelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye'nin bir vizyonu var; millilik ve yerlilik. Gençlerimizin gerek lise gerek üniversitedeki gerek daha üst düzeyde eğitim yapan arkadaşlarımızın millilik ve yerliliğe odaklandığını ve konsantre olduğunu gördüm. Dünyada olan biteni ve bizim esas itibarıyla ithal ettiklerimizi nasıl yerlileştirebiliriz ve nasıl millileştirebiliriz buna ait bir çalışmayı, heyecanı ve sonuçlarını da gördüm. Bunların önemli bir bölümünün ticarileştirilebileceği sonucu da var bende. İnşallah destek vereceğiz. İnşallah ben çok başarılı sonuçlar çıkacağına inanıyorum. Çok mutluyum, heyecanlıyım onlar kadar."

AZERBAYCAN AÇIKLAMASI

Soylu, bir gazetecinin Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısına ilişkin sorusuna "Söylenecek değil, yapılacak işler yapılıyor." cevabını verdi.

Bakan Soylu: Söylenecek değil, yapılacak işler yapılıyor

Bakan Soylu: Söylenecek değil, yapılacak işler yapılıyor ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Gaziantep
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.