Bakan Soylu şehitlerin ismini tek tek okudu: "Burada"

FETÖ darbe girişimi esnasında 50 polis ve bir imamın şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. 15 Temmuz gecesi şehit olanlarını isimlerini teker teker okuyan Bakan Soylu, "15 Temmuz'dan bu yana bakanlık olarak 135 bin 916 FETÖ operasyonunda 312 bin 121 gözaltı yaptık. Şehit verdiğimiz pırıl pırıl çocuklarımız hesabını bunlardan soruyoruz" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi esnasında 50 polis ve bir imamın şehit olduğu Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı'nda, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Anma programında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "15 Temmuz'dan bu yana bakanlık olarak 135 bin 916 FETÖ operasyonunda 312 bin 121 gözaltı yaptık. Şehit verdiğimiz pırıl pırıl çocuklarımız hesabını bunlardan soruyoruz" dedi.

Bakan Soylu, konuşmasının ardından Özel Harekat Başkanlığı ve Havacılık Dairesi Başkanlığı yerleşkesinde 15 Temmuz gecesi şehit olanlarını isimlerini teker teker okudu. Bu esnada programa katılanlar da şehitlerin isimlerinin ardından "burada" diye karşılık verdi.


135 BİN 916 FETÖ OPERASYONU

Devletin içinde FETÖ'cü bırakmayacaklarını, ne pahasına olursa olsun son nefeslerine kadar onları takip edeceklerini ifade eden Bakan Soylu, "15 Temmuz'dan bu yana bakanlık olarak 135 bin 916 FETÖ operasyonunda, 312 bin 121 gözaltı yaptık. Şehit verdiğimiz pırıl pırıl çocuklarımız hesabını bunlardan soruyoruz. Milletimize ant olsun ki sormaya devam edeceğiz. Şunu herkes bilsin, hiç kimse bu millettin etinden et koparıp arkasını dönüp rahat rahat gidemez. Ona dünyada da rahat vermeyiz, Cenabı Hakk'ın huzurunda da rahat vermeyiz. Kimse endişelenmesin. Yapılan provokasyonlar, birtakım maksatlı yayınlar ve birtakım spekülasyonlarla bütün yalanlarını videolara çekip sıralayan FETÖ'cü suçlu ağızlar kimsenin moralini bozmasın." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz'un ardından madde bağlantılı ölümlerin 941'den 314'e, PKK'ya katılımın 5 bin 558'den 53'e kadar düştüğünü belirten Süleyman Soylu, halkın o gece ülkeye sahip çıktığı gibi kurumlara da sahip çıktığını ifade ederek, şunları söyledi: "Emniyete 7 bin polis alacaktık, 125 bin 128 başvuru yapıldı. Jandarmaya '5 bin komando alacağız' dedik, 169 bin başvuru geldi. Bilmenizi isterim şehitler tepesi boş değil çünkü bu milletin evladı bayrağına aşıktır, ezan-ı Muhammedi'ye sevdalıdır, sadık ve tutkundur. Bu milletin evladı, Anadolu'nun her karış toprağının, ay yıldızı bayrağını rengini aldığı kanla sulandığını bilir, ona bağlıdır. Kimse bu bayraktan, bu devletten ve bu vatandan evladını esirgemedi. Allah bu milletten razı olsun."

 

Bakan Soylu şehitlerin ismini tek tek okudu: "Burada" ile ilgili etiketler 15 Temmuz 15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.