Bakan Soylu Odatv gözaltılarına ne dedi...

CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programına konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile muhabir Hülya Kılınç'ın tutuklanmasına neden olan habere tepki gösterdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te canlı yayınlanan Tarafsız Bölge'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"HADİ YAPSINLAR BÖYLE HABERİ ALMANYA'DA"

Odatv’nin haber müdürü gazeteci Barış Terkoğlu'nun tutuklanmasına sebep olan habere tepki gösteren Soylu, şunları söyledi:

"Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır. Bu Almanya'da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da."

Bakan Soylu Odatv gözaltılarına ne dedi...

​Soylu, haberde imzası bulunan gazeteci Hülya Kılınç ile Terkoğlu’nun sabah çok erken saatlerde evlerine yapılan operasyon ile gözaltına alınmasına yönelik eleştirilere ise şöyle yanıt verdi:

"SÜREÇ BÖYLE İŞLER"

"Cumhuriyet Başsavcılığı talimat yazar, der ki siz bunu alın. Kime der bunu, polise der. Bu talimat genellikle mesai saatinden sonra gelir ve polis çalışmaya başlar. Süreç böyle işler yani. Bunu bulduğu an sisteminde gece, sabah, akşam almak zorundadır. Neden? Kaçarsa o anda yapmış olduğu adli kolluk hizmetini yerine getirmediğinden dolayı sıkıntı yaşar. Şimdi burada Adalet Bakanlığı bu konuda yeni bir düzenleme yapıyor. Mesela adam gece 04.00'te otelde yatıyor, ya kardeşim 07.00'de al."

 

Bakan Soylu Odatv gözaltılarına ne dedi... ile ilgili etiketler Süleyman Soylu CNN Türk OdaTV Barış Terkoğlu Hülya Kılınç
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.