Bakan Soylu: Konya'daki olay Türk-Kürt meselesi değil, 11 yıllık husumetin devamı

Konya'da bir evde aynı aileye mensup 7 kişi vurularak öldürülmüştü. Saldırganlar katliam yaptıkları evi de yakmaya kalkmışlardı. Olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafının olmadığının altını çizen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 yıllık bir husumetin devamı olduğunu söyledi. Bakan Soylu, acı olayın istismar edilmeye çalışılmasının da acı olduğunu belirtti.

Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından ateşe verildiği belirtilen evdeki yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Ekipler, şüphelinin yakalanması için çalışma başlatırken, sosyal medyada bu acı olayın Türk-Kürt meselesi nedeniyle meydana geldiği yönünde paylaşımlar yapıldı.

Antalya’da Ulualan Yangın Yönetim Merkezi’nde orman yangınlarının son durumunu hakkında Bakanlarla birlikte değerlendirme toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da bir ailenin katledildiği silahlı saldırı hakkında açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyadaki iddialara tepki gösteren ve olayın siyasallaştırılmaya çalışıldığını ifade eden Bakan Soylu, "Olayın Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Olay bir husumetin devamıdır. Bu katliam istismar edilmeye çalışılmaktadır. Olayın failleri kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir." dedi.

Bakan Soylu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

"OLAY İSTİSMAR EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

"Böyle bir acı haberin gelmesi başka bir acı üzerine acının yaşanmasıdır. Burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırılmaya çalışıldığı gibi bu katliam da bu menfur saldırı da bu alçak tertip de istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu bu meseleye çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir, bu saldırı kadar hem kınanacak hem de alçak bir değerlendirme olarak nitelendirilecek bir anlayıştır. Bu memleketin kardeşliğiyle kimse uğraşmasın."

"PROVAKASYONA YÖNELİK ANLAYIŞ"

Şunu ifade etmek istiyorum, bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı da istismara, provokasyona ve bu ülkenin birliğine yönelik bir anlayışın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatı olur düşüncesindeyim."

 

KATLİAM NASIL GERÇEKLEŞTİ?

"Mesele 2010'da iki ailenin karşılıklı birbirleriyle, yine 2010'da bugünkü eylemi gerçekleştirenin yine bir silah çekme hadisesi söz konusu. Bu yıl 2021 ve yine devam ediyor. 11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ama ne kadar bir cinnet hali, ne kadar sapkın bir anlayış ve ne kadar insanlık dışı bir davranış ki 11 yıldır bu husumet hala devam ediyor. Orada kadınlar var, kadınlara silah çekilmiş ve insanlar var, insanlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Bundan 4-5 ay önce de yine böyle bir tartışma söz konusu olmuş. Hem güvenlik güçlerine hem de adalete intikal ettirilmiş."

 

Bakan Soylu: Konya'daki olay Türk-Kürt meselesi değil, 11 yıllık husumetin devamı ile ilgili etiketler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.