Bakan Soylu, Eşref Bitlis ve Merasim Sokak şehitlerine dua okudu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 1993 yılında geçirdiği uçak kazasında şehit olan dönemin Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis ve Ankara Merasim Sokak'ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan vatandaşların mezarını ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uçak kazası sonucu şehit olan eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis ve Merasim Sokak'taki bombalı terör saldırısında şehit olanları mezarları başında andı.

Bakan Soylu, Eşref Bitlis ve Merasim Sokak şehitlerine dua okudu

Bakan Soylu, ölümünün 28'inci yılı dolayısıyla eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bitlis'in Cebeci Şehitliği'ndeki kabrini ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların edilmesi sonrası Bakan Soylu, Bitlis'in mezarına karanfil bıraktı.

Bakan Soylu, Eşref Bitlis ve Merasim Sokak şehitlerine dua okudu - Resim : 2

Ankara'da Merasim Sokak'taki bombalı terör saldırısında şehit olanların da mezarını ziyaret eden Soylu, şehit yakınlarıyla konuştu.

Bakan Soylu, Eşref Bitlis ve Merasim Sokak şehitlerine dua okudu - Resim : 3

Bakan Soylu, daha sonra Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen operasyonda şehit olan Yüzbaşı Burak Coşkun ve Yüzbaşı Ertuğ Güler'in kabrini ziyaret ederek dua etti.

Bakan Soylu, Eşref Bitlis ve Merasim Sokak şehitlerine dua okudu - Resim : 4

Ziyaretin ardından bir gazetecinin, Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekilinin kim olduğunu sorması üzerine Soylu, "Şehitliği ziyaret ettik. Bugün 17 Şubat hem Merasim Sokak katliamının yıl dönümü hem de 17 Şubat 1993 yılında hayatını kaybeden Eşref Paşa'mızın ölüm yıl dönümü. Onlara gelmişken hem tüm şehitlerimizi hem de Gara'daki şehit olan iki komutamızı burada ziyaret ettik. Şehitler tepesi boş kalmıyor. Allah bizi onlara mahcup etmesin." diye konuştu.

 

Bakan Soylu, Eşref Bitlis ve Merasim Sokak şehitlerine dua okudu ile ilgili etiketler Şehit Mezarlık süleyman solu eşref bitlis merasim sokak ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.