Bakan Soylu, Eren Bülbül adına yaptırılan okulun açılışında konuştu: O gün bir söz verdik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulunun açılışında yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşadı. Eren'in şehadet haberinin kendilerini çok etkilediğini belirten Soylu, "O gün 'O adamları bulacağız ve Eren'i öldürdükleri, katlettikleri yerlerde ayaklarından ters bir şekilde asacağız' diye yemin ettik." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iş insanı Banu Akdeniz tarafından Ordu'nun Ünye ilçesinde yaptırılan Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulunun açılış törenine katıldı. Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşadı.

"ONLARI AYAKLARINDAN ASACAĞIZ DİYE YEMİN ETTİK"

Törende konuşan Bakan Soylu, Eren'in şehadet haberinin kendilerini çok etkilediğini belirterek, Şehit Eren Bülbül'ün annesine hitaben, "Ayşe teyze, Ayşe anne, Eren'in şehit olduğu gün bize çok ağır geldi. O gün yemin ettik. 'O adamları bulacağız ve Eren'i öldürdükleri, katlettikleri yerlerde ayaklarından ters bir şekilde ağaca asacağız' diye yemin ettik. 'Ama devletimizin şanına böyle bir şey yakışmaz' dedik.

"KARADENİZ'İ TEMİZLEDİK, SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK"

Ama Allah şahit Karadeniz'i bunlardan temizledik, sözümüzü yerine getirdik. Şuanda da musallat olmaya çalışıyorlar, nerede bulursak onlar tepeliyoruz" dedi.

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Eren Bülbül 1 Ocak 2002 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 11 Ağustos 2017 yılında PKK'lı teröristlerin saklandığı yeri güvenlik güçlerine göstermek isterken hainlerin açtığı kurşunlar ile şehit düşen Eren Bülbül yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı.

Maçka'nın Köprüyanı Mahallesi'ndeki Vazelon Manastırı yakınlarında polis ekipleri ile PKK arasında çıkan çatışmanın ardından, PKK'ya bağlı grup erzak almak amacıyla bölgedeki bir eve girdi. Grubu, girdikleri evden erzak çalarken gören Eren Bülbül durumu jandarma ve polislerden oluşan ekibe haber verdi. Bülbül daha sonra PKK'lıların girdiği evi göstermek için güvenlik güçleriyle birlikte giderken, Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte PKK'lıların saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Bakan Soylu, Eren Bülbül adına yaptırılan okulun açılışında konuştu: O gün bir söz verdik ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İçişleri Bakanı Şehit eren bülbül
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.