Bakan Soylu duyurmuştu: 81 ildeki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı!

Dün İçişleri Bakanı Soylu'nun duyurduğu tatbikat bugün 81 ilde bulunan tüm okullarda saat 11:30'da gerçekleşti. Deprem Haftası kapsamında düzenlenen tatbikat kapsamında tüm okullarda aynı saatte sirenler çalarak öğrenci ve öğretmenler olası bir depremde nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi.

Deprem Haftası kapsamında Türkiye geneli 82 ilde bulunan tüm okullarda saat 11:30 itibariyle deprem tatbikatı yapıldı. 

BAKAN SOYLU DUYURMUŞTU

Dün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memur-Sen AKUT Ekibinin Tanıtım ve Akreditasyon Töreni'nde açıklamalarda bulunarak tatbikatı duyurmuştu.  Bakan Soylu, "Yarın tüm Türkiye'de, okullarda kıymetli bir tatbikatımız var. İnşallah yarın 81 ilde vali, kaymakam, il eğitim müdürlerimizle ve öğrencilerle bir tatbikat yapacağız." demişti. 

Bakan Soylu'nun açıklaması şu şekilde;

"Cuma günü, yarın tüm Türkiye'de tüm okullarda bir tatbikatımız var. Afet anlarında okullardan tahliye tatbikatımız var. Yarın tüm Türkiye'de tüm çocuklarımızı bir tatbikatla buluşturmuş olacağız. Önümüzdeki aylar içerisinde de bir Türkiye tatbikatı yapacağız. Biz bir afet bölgesiyiz, bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.

Sizlerin de bildiği gibi 2021 yılını afet yönetimi eğitimi yılı ilan etmiştik. Eğitimler verdik. Hepimiz biliyoruz ki teorik eğitimi, pratikle birleştirmek önemli. Bu nedenle 2022 yılında tatbikat yılı ilan ettik."

Bakan Soylu duyurmuştu: 81 ildeki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı!

81 İLDE DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Duyurunun ardından bugün Türkiye geneli tüm okullarda deprem tatbikatı yapıldı. Saatler 11:30'u gösterdiğinde tüm okullarda sirenler çaldı ve öğrenciler olası bir deprem anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrendi. 

Çalan sirenle beraber öğrenciler sınıflarında deprem anında yapılması gerekenleri uyguladılar. Acil durum alarmının ardından tüm personel ve öğrenciler okul binasından kontrollü bir şeklide çıktı.

Bakan Soylu duyurmuştu: 81 ildeki tüm okullarda eş zamanlı deprem tatbikatı yapıldı! ile ilgili etiketler deprem Okul tatbikat afet soylu siren

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.