Bakan Soylu duyunca hemen Türkiye'ye getirtti

Suriye'nin İdlib kentinde yaşayan 18 günlük balık pulu (iktiyozis vulgaris) hastası Mutaz bebek Türkiye'ye getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla getirilen bebeğin tedavisi Hatay Devlet Hastanesi'nde yapılacak.

Suriye'de Esad rejimi ve destekçilerinin saldırılarından kaçarak İdlib'in Sermin beldesine sığınan ailenin balık pulu hastası çocuğu 18 günlük Mutaz'ın durumunu öğrenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bebeğin ailesi ile birlikte Türkiye'ye alınarak gerekli tedavi ve yardımın yapılması için Hatay Valiliği'ne direktif verdi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 18 günlük Mutaz'ın Türkiye'de tedavi olabilmesi için çalışma başlattı.

Bakan Soylu duyunca hemen Türkiye'ye getirtti

TÜRKİYE'YE ALINDI

18 günlük Mutaz ve babası Muhanned Kahil, Cilvegözü Mülki İdare Amirliğince ülkeye alındı.

Hatay Valiliği tarafından görevlendirilen sağlık ekiplerince ilk kontrolleri yapılan 18 günlük Mutaz, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan ambulansla alarak tedavi için Hatay Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

 

Bakan Soylu duyunca hemen Türkiye'ye getirtti - Resim : 2

"ÇOK MUTLUYUZ"

Mutaz'ın babası Muhanned Kahil, oğlunun Türkiye'ye alınmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Oğlunun tedavisinin başlaması için Reyhanlı'dan Türkiye'ye geçtiklerini anlatan Kahil, "Sağlık görevlileri hemen evladımla ilgilendiler. Sesimizi duydukları için çok mutluyuz, Bize bu imkanı veren Recep Tayyip Erdoğan'a ve yetkililere teşekkür ederiz.'' dedi.

 

Bakan Soylu duyunca hemen Türkiye'ye getirtti ile ilgili etiketler Süleyman Soylu Bebek İçişleri Bakanı balık pulu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.