Bakan Soylu: Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez

HDP'nin Esenyurt ilçe binasına gece saatlerinde baskın düzenlendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, baskın sırasında çekilen görüntüleri sosyal medya hesabından ''Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez...'' notuyla paylaştı. Görüntülerde ilçe binasında PKK elebaşı Abdullah Öcalan ve diğer teröristlerin posterlerinin yer aldığı görüldü. İletişim Başkanı Fahrettin Altun ise görüntülerin ardından ''HDP ile ittifak kuranlar bu görüntüler karşısında ne diyecek'' diye sordu.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Esenyurt Belediyesi personelinin HDP ilçe binasında dezenfekte işlemi yaparken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarda, örgüt elebaşının afiş ve posterlerinin görülmesi üzerine çalışma başlattı.

GECE SAATLERİNDE OPERASYON

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararı sonrası HDP ilçe binasına girdi.

Aramalar sırasında bina çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Binanın bulunduğu sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler bina çevresinde nöbet tutarken, içeride yapılan aramaya Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

MAHALLELİDEN POLİSLERE ÇAY İKRAMI

Arama sırasında Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş çalışanı teknik personel de bina içerisindeki elektrik panolarında inceleme yaptı.

Mahalle sakini bir kadın, görev yapan polis ekiplerine ve operasyonu takip eden gazetecilere çay ikramında bulundu.

Binada yapılan 6 saatlik arama sonucu ele geçirilen evrak ve dokümanlar, polis ekipleri tarafından incelenmek üzere araçlara konularak emniyete götürüldü.

Bakan Soylu: Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez

BAKAN SOYLU OPERASYON GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTI: BUNA MÜSAADE EDİLMEZ

Öte yandan söz konusu gelişmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez...'' notunu düştü. 

Görüntülerde, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerinin HDP ilçe binasında asılı olduğu görülüyor.

İşte o paylaşım;

 

BİR TEPKİ DE İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN: İTTİFAK KURANLAR NE DİYECEK?

Söz konusu operasyona ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Diyarbakır Anneleri'nin HDP binalarının önünde neden beklediğini hala anlamayan kaldı mı? Bir kere daha görüyoruz ki HDP DEMEK, PKK DEMEKTİR! HDP ile ittifak kuranlar bu görüntüler karşısında ne diyecek? Maalesef yine susacak, cürümlerine devam edecekler!'' ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde buna müsaade edilmez ile ilgili etiketler HDP Süleyman Soylu Esenyurt Abdullah Öcalan poster

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.