Bakan Soylu: Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 büyükelçiliğin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına tepki göstererek, “Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Türkiye Cumhuriyeti, demokratik hukuk devletidir. Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez. Tavsiye ve telkininiz, hukuk ve demokrasi anlayışınıza gölge düşürmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçilikleri, Gezi davasında 4 yıldır tutuklu yargılanan iş adamı Osman Kavala ile ilgili, "Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz" açıklamasını yapmıştı.

ADALET BAKANI GÜL: "DİPLOMATLAR KABUL EDİLDİKLERİ DEVLETİN HUKUKUNA SAYGIYLA MÜKELLEFTİR"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, aralarında ABD, Fransa ve Almanya'nın da bulunduğu 10 büyükelçiliğin Osman Kavala ile ilgili açıklamasına tepki göstererek, “Diplomatlar, kabul edildikleri devletin hukukuna saygıyla mükelleftir” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda büyükelçiliklerinin Gezi davasında 4 yıldır tutuklu yargılanan iş adamı Osman Kavala'nın serbest bırakılması için yaptığı çağrıya tepki gösterdi. Bakan Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Diplomatlar, kabul edildikleri devletin hukukuna saygıyla mükelleftir. Anayasamıza göre mahkemelerimize tavsiye ve telkinde bulunmak hiçbir büyükelçinin haddi değildir. Hukukun üstünlüğüne gölge düşüren şey de bu had ve hudut bilmezliktir” ifadelerine yer verdi.

TBMM BAŞKANI ŞENTOP: "TÜRKİYE'DE DEVAM EDEN DAVA HAKKINDA TBMM'DE SORU SORMAK BİLE ANAYASA TARAFINDAN YASAKLANMIŞKEN..."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, “Türkiye’de ‘devam eden dava’ hakkında, TBMM'de soru sormak ve görüşme yapmak bile anayasa tarafından yasaklanmışken, mahkemenin nasıl karar vereceğini söylemek başka ülkelerin büyükelçilerinin hakkı değildir; büyük bir haddini bilmezliktir” dedi.

Şentop, Osman Kavala’nın serbest bırakılmasına ilişkin on ülke büyükelçisine seslendi. Şentop şunları kaydetti: “Türkiye'de ‘devam eden dava’ hakkında, TBMM'de soru sormak ve görüşme yapmak bile anayasa tarafından yasaklanmışken, mahkemenin nasıl karar vereceğini söylemek başka ülkelerin büyükelçilerinin hakkı değildir; büyük bir haddini bilmezliktir. İşinize bakın” dedi.

 

 

 

Bakan Soylu: Büyükelçilerin yürüyen bir davada yargıya tavsiye ve telkinde bulunması kabul edilemez ile ilgili etiketler Osman Kavala içişleri bakanı süleyman soylu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.