Bakan Soylu: Bozkurt'taki afet, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde kameraların karşısına geçti. Bakan Süleyman Soylu, bölgedeki sel felaketi için, "Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selin vurduğu Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu.

Afette son durumu aktaran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bölgedeki sel felaketi için, "Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli" dedi. Kastamonu'da 15 can kaybı olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop'ta da 2 vatandaşın kayıp olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bozkurt ilçesindeki afetle ilgili olarak şunları söyledi:

"Rize, Arhavi, ondan önce Dereli'de sel felaketleriyle karşı karşıya kaldık. Ama benim gördüğüm en ağır sel felaketi burada. Buradaki tabloyu gördüğüm an hakikaten hem etkilendiğimi hem de bir kıyas olarak o saatten bu saate kadar hep arama kurtarma çalışmaları yaptık ve kendi zihnimde 5 Dereli gibi bir rakam çıkardığımı söyleyebilirim. Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli bir süreç var burada.

Bozkurt'ta arama kurtarma çalışmalarında sona geldik diyebilmem mümkün ama arama kurtarma ekiplerimiz bu gece çalışmalarına devam ediyorlar. Bu ilçe ikiye bölündü. İlçenin diğer tarafıyla bu tarafındaki ilişki, iletişim, ulaşım bu sabah saat 4-5'e kadar yokmuş zaten. İki ayrı alanda iki ayrı çalışma gerçekleştiriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize açık ve net talimatıdır, 'Vatandaşımızı mağdur etmeyin.' Vatandaşımızın herhangi bir endişesi olmasın. Devlet buradadır."

"HES'TE PATLAMA SÖZ KONUSU DEĞİL"

HES santralinde patlama iddialarını da yalanlayan Bakan Soylu, "Hem yerden hem havadan baktık patlama söz konusu değil. Hem böyle bir haznesi olan baraj tutulumu olan bir mekanizması yok. Burada son günlerde çok yapılıyor. Sorumlusu olduğunu düşündüğümüz insanlar vatandaşlarımızın en nazik zamanlarında en nazik noktaları üzerinden hem provokasyonu ortaya koymuş oluyorlar. Zaten bugüne kadar patlamış böyle bir şey olsaydı. 50 defa bunun sorumlusu sizsiniz diye önümüze koyarlardı. Böyle bir mekanizma da yok. Bunu bir bilgilendirme açısından söylüyorum." diye konuştu.

"ARİFE TEYZEMİZİ ARIYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, "Arife teyzemizi arıyoruz. 1 vatandaşımız kalp krizi sebebiyle hayatını kaybetti. İnşallah önümüzdeki günlerde hızlı şekilde vatandaşlarımızın yaralarını sarıyor olacağız. Kastamonu-Bozkurt'taki afet Dereli'deki afetin katbekat fazlası. Biz hızlı şekilde altyapı hasar tespitlerini başlattık." ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu: Bozkurt'taki afet, Dereli'de karşı karşıya kaldığımız felaketin 5 misli ile ilgili etiketler Kastamonu Bozkurt Murat Kurum içişleri bakanı süleyman soylu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.