Bakan Soylu 8 günlük acı bilançoyu açıkladı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bayram tatilinin ilk 8 gününde trafik kazalarında hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 70'e yükseldiğini açıkladı. Güngören'de muhtarlarla buluşan Soylu, uyuşturucu ile mücadelede gelinen nokta konusunda da bilgi verdi..

Güngören’de muhtarlarla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem kendileri hem muhtarlar açısından bu toplantıların verimli olduğunu belirterek, "Muhtarlarımız şöyle söylüyorlar, uyuşturucu ile mücadelede, bu toplantılar yapıldıktan sonra yüzde 70 daha iyi bir noktaya gelindi. O tarihten itibaren de İstanbul'da uyuşturucu operasyonlarında yaklaşık yüzde 38 artış oldu." diye konuştu.

Bayram tatili süresince yaşanan trafik kazalarına ilişkin istatistikleri de paylaşan Soylu, "Tatilinin 8. günü sonu itibariyle 70 vatandaşımız hayatını kaybetti. Son 10 yıla göre yüzde 55,6 trafik kazasındaki ölümler azaldı, geçen yıl ortalamalarına göre 52,7 azaldı. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da eskiden su olmadığını, suyu insanların leğenlerde, küvetlerde tuttuklarını, daha sonra depolar aldıklarını anlatan Soylu, hava kirliliğinden dolayı insanların çocuklarını okullara gönderemediklerini, artık bu sorunların kalmadığını, İstanbul’un su ihtiyacının 2071'e kadar giderilmiş durumda olduğunu kaydetti.

 

Bakan Soylu 8 günlük acı bilançoyu açıkladı! ile ilgili etiketler İstanbul Süleyman Soylu Trafik kazası uyuşturucu bayram
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.