Bakan Selçuk'tan engelliler için atama müjdesi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engelli vatandaşlar için atama müjdesi verdi. Bakan Selçuk, "İnşallah ocak başında engelli ataması gerçekleştireceğiz. Bizim engelli politikalarımızdaki temel vizyonumuz, engelli vatandaşlarımız için hayatı erişilebilir kılmak ve onları hayatın akışına dahil etmek." " dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bakanlıkça çevrim içi olarak düzenlenen, "Herkes İçin Erişilebilirlik Programı"nda yaptığı konuşmada, ​​​​​​engelli haklarının günümüz dünyasının en önemli konularından biri olduğunu ifade etti.

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 15'inin engelli bireylerden oluştuğunu dile getiren Selçuk, bu insani meseleyi istatistiklerin ötesinde gördüklerini belirtti.

Türkiye'de engellilerin karşı karşıya oldukları sorunları, ancak 2002'den sonra hakkıyla gündeme gelebildiğini vurgulayan Selçuk, "Engelli kardeşlerimizi yılda bir kez değil, her an gözeten bir yönetim anlayışına sahip olduğunuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Hamdolsun, bu süreçte hem engelli hakları hem de engelli kardeşlerimizin yaşam standartlarının yükseltilmesi bakımından oldukça iyi bir noktaya ulaştık." diye konuştu.

SELÇUK'TAN ATAMA MÜJDESİ

Bakan Selçuk, Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yusuf Çelebi'nin engellilerin istihdamına yönelik engellilerin atama beklediklerini ve bu konuda müjde beklediklerini dile getirmesi üzerine yeniden söz alarak, "İnşallah ocak başında engelli ataması gerçekleştireceğiz, bunu sivil toplum kuruluşlarımıza söylemek isterim." dedi.

Programa Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, Malatya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Engelliler Konfederasyonu Başkanı Mustafa Özsaygı, Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Engin Yılmaz, Zihinsel Özürlüler Federasyonu Başkanı Aynur Dankaz, Müzik Terapi Derneği Başkanı Prof. Dr. Burçin Uçaner Çifdalöz, Tomurcuk Derneği Başkanı Faruk Bilgili'nin aralarında olduğu birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve akademisyen katılarak, engellilerin sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Bakan Selçuk'tan engelliler için atama müjdesi ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk engelli atama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.