Bakan Selçuk: Yılda 40 milyar TL'yi aşkın kaynak ayrılıyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 8 bin 920 ilaç için yılda 40 milyar TL'yi aşkın bir kaynağın ayrıldığını belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu ise SMA tedavisi için devletin şu ana kadar 2 milyar liradan fazla para harcadığını açıkladı.

Bakan Selçuk şunları kaydetti:

"Sağlık Bilim Kurullarındaki bilim insanlarınca tedavi için uygun, yerinde ve güvenli bulunan 8.920 ilaç için yılda 40 milyar TL'yi aşkın kaynak ayırıyoruz. 'Önce insan' diyerek, sosyal güvenlik sistemimiz ile vatandaşlarımızın her daim yanındayız."

 

SGK'DAN SMA AÇIKLAMASI

Öte yandan sosyal medyada hükümet karşıtı tavırlarıyla bilinen bazı siyasi isimler 'Hükümet SMA hastalarını unuttu' kampanyası başlatıp art arda mesajlar paylaşmaya başladı.

Oysa devletin şu ana kadar SMA hastaları için kasasından çıkan para net 2 milyar lirayı geçti.

Bu konuda en yetkili kurumdan açıklama geldi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan açıklamada da SMA tedavisi için şu ana kadar ödenen tutarın 2 milyar lirayı aştığı bildirildi.

Bakan Selçuk: Yılda 40 milyar TL'yi aşkın kaynak ayrılıyor

Açıklamada, "Tüm dünyada SMA hastalığının tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaç, Sağlık Bakanlığı'nın yurt dışından getirilebilecek ilaçlar sayesinde yer almakta olup Sosyal Güvenlik Kurumu'nca yurt dışından özel izinle getirilerek, aracısız ve ücretsiz olarak hastalarımıza ulaştırılmaktadır" bilgisi yer aldı. Açıklamada ayrıca, ilaçların yanı sıra bu kapsamdaki her türlü tetkik ve tedaviye erişimin de ücretsiz olarak sağlandığına işaret edildi.

 

Bakan Selçuk: Yılda 40 milyar TL'yi aşkın kaynak ayrılıyor ile ilgili etiketler Zehra Zümrüt Selçuk İlaç kaynak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.