Bakan Pakdemirli'den flaş açıklama: Bucak yangını tehlikeli, yanan evler var!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Marmaris’te orman yangınları ve sel felaketleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Marmaris’te açıklamalarda bulundu.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları:

Köyceğiz yangınında yerleşim yerlerine tehdidi ortadan kaldırdık. Milas'ta yangını kontrol altına aldık. Yangınların sonuna doğru geliyoruz.

Muğla'da bugün ödemeler başlıyor. 5 milyon 778 bin liralık ödeme yapılacak. Yangından zarar görmüş olan zeytinliklerde desteğimiz sayesinde üretime kazandırılması sağlanacak. Tohum ve fidan desteğimizi de yapacağız. yangından zarar gören her köye ve her mahalle için kalkınma projeleri hazırlanıyor. Bölgeye özel mera, su ve kaynaklar değerlendirilerek uygulamalar başlayacak. Yangından etkilenen arıcılara yüzde yüz katkımızı yapacağız. Yeşil vatanı korumak için orman kahramanlarımızın cesaretine ve azmine aşığıyız. Şimdi yeşile dönüştürme ve yaraları sarma vakti. En az zararla ve el birliğiyle atlattık. O bölgede yapılan tüm uygulamaları size göstereceğiz. O bölgelerin yeniden yeşerdiğini birlikte göreceğiz.

BAKAN PAKDEMİRLİ: HES BARAJLARI SELE SEBEBİYET VERMEDİ, MEVCUT TAŞKINDA TESİSLERİN ÜSTÜNE ÇIKAN DOĞALIN DIŞINDA SU AKIŞI OLDU"

Karadeniz'de yaşanan sel felaketi ile ilgili "Son 50 yılda böyle meteorolojik olarak yaşanmamış bir felaketle karşı karşıyayız" diyen Bakan Pakdemirli, HES ile alakalı sorun olmadığını dile getirdi. HES barajlarının sele sebebiyet vermediğini, mevcut taşkında tesislerin üstüne çıkan doğalın dışında su akışı olduğunu dile getirdi. Bakan Pakdemirli, sel felaketinin yaşandığı bölgelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kastamonu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun Sinop, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da Bartın’a hızlı bir şekilde yola çıktıklarını belirtti.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları:

Sel afetinden etkilenmiş olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum. Aşırı yağışlardan dolayı bazı abonelerimizin elektriklerinde kesintiler var. (Yeniköy Termik Santrali) Bu sabah saat 06.30 itibarıyla santralimizin ilk ünitesi çalışmaya başladı. Yarın da ikinci üniteyi devreye alacağız

Bakan Pakdemirli'den flaş açıklama: Bucak yangını tehlikeli, yanan evler var! ile ilgili etiketler Bucak pakdemirli
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.