Bakan Pakdemirli 'Yarın daha dikkatli olmalıyız" diyerek uyardı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli 9 orman yangınının devam ettiğini açıkladı. Bakan Pakdemirli ekiplerin motive bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerinin altını çizerek "Yarın itibarıyla nem %10'lara düşüyor. Bunun anlamı çok daha dikkatli olmalıyız. Sabah çalışmalarımızı bu duruma göre koordine edeceğiz" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman yangınlarıyla mücadeledeki son durumu açıkladı. 9 yangının devam ettiğini belirten Pakdemirli, "Artık eskimiş, miladını doldurmuş herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok. Çünkü 1 ağaca para biçemeyiz. Lütfen bunu herkesin anlaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu sene maalesef hava şartlarının olumsuz gitmesinden dolayı 10 tane büyük yangını 3-4 gündür sahada koordine etmeye gayret gösterdik.

Yangınların da tabi ki çok sayıda yangının olmasının sebebi bu. Eksik bir şey var mıdır? gibi sorular vatandaşlarımızın aklına gelebilir. En çok personel barındıran orman teşkilatlarından bir tanesidir. 107 tane yangın çıktı. Bunun 98 tanesi kontrol altında. 9 tanesinde yangınlar devam ediyor.

Ekiplerimiz yorgun ama son derece motive bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Antalya, Manavgat, Gündoğmuş'ta yangınlar devam ediyor. Ciddi durum buralarda devam ediyor. Gelişmeler oldukça açıklama yapacağız.

Silifke'de bir yangın var. İyiye doğru gidiyor. Adana'daki tüm yangınlar kontrol altına alındı. Adana'daki 3 yangın da çok büyük yangındı.

Muğla'da 4 yangın var. Bodrum ve Milas'a araç takviyesiyle buradaki güçler ile birlikte netice alma gayreti içinde olacağız.

Yangının söndürülmesinin zor olduğu durumla karşı karşıyayız. Yarın itibarıyla nem %10'lara düşüyor. Bunun anlamı çok daha dikkatli olmalıyız. Sabah çalışmalarımızı bu duruma göre koordine edeceğiz.

İhtiyaca göre gelen araçlara göre duruma göre yangın bölgelerine yolluyoruz. Tüm komşularımız yangınlarda elimizde bulunan ihtiyaç fazlası olan tüm hava araçlarımızı teklif ediyoruz. Uçak olarak dünyada az bulunur bir filo sahibiyiz. En güçlü hava filosuna sahibiz. Akdeniz coğrafyasının da en güçlü filolarından bir tanesidir. En kalabalık teşkilatlardan da bir tanesidir."

"SİYASETİN TİYATRO OLDUĞUNU İYİ BİLİRİM"

"Bu elim olay üzerinden siyaset yapılması, başta teşkilatımı üzüyor. Siyasetin tiyatro olduğunu iyi bilirim. Allah'ın izniyle kimse moralimizi bozamaz.

Sivil ve Orman teşkilatından şehitlerimizin olduğu bir dönemde morallerini bozmaya kimsenin hakkı yok. Bedenlerini siper eden arkadaşlarımız bugün de Marmaris'te 14-15 arkadaşımız büyük tehlike atlattılar.

Teşkilatımız çok motive çalışıyor, dünyanın en iyilerinden biri. 3 günde 98 yangını kontrol altına almak her babayiğidin harcı değildir. İstismarcılara seslenmek istiyorum, siyasi istismarcılara sesleniyorum. Türkiye orman yangınlarında dünyanın en iyilerinden biri. Bizi ekimizi ve milletimizi mücadelemizden alı koyamayacaksınız. 1 giden fidanımız karşılığında bin fidan dikeceğiz.

Hiç merak etmeyin, en kısa zamanda kalan yangınlarla neticeyi alıyor olacağız."

"THK İLE SORUNUMUZ YOK"

"Eskiye rağbet olsa bit pazarında yağmur yağardı. Biz ciddi işlerle uğraşıyoruz. Bize sahada her ekipmanın en iyisi gerekir. Şimdi miladını doldurmuş, uçmakta zorlanan ekipmanla teşkilatımız bir karar aldı. Ben de arkasında durdum. Bizim THK ile hiçbir sorunumuz olmaz. Şuan orman teşkilatımız niye THK ile çalışıyor o zaman. Bizim kurumlarla da bir problemimiz olmaz. THK'nın 2 tane önemli müşterisi var. Biri sağlık Bakanlığı diğeri de orman teşkilatı.

Bizim gerçekten işimiz zor bir iş. Dünyanın en iyileriyle çalışıyoruz. İHA'larla çalışıyoruz. Ama artık eskimiş, miladını doldurmuş herhangi bir uçağı kullanma lüksümüz yok. Çünkü 1 ağaca para biçemeyiz. Lütfen bunu herkesin anlaması gerekiyor."

Bakan Pakdemirli 'Yarın daha dikkatli olmalıyız" diyerek uyardı ile ilgili etiketler Bekir Pakdemirli Orman Yangın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.