Bakan Pakdemirli duyurdu: Fethiye'deki orman yangını kontrol altına alındı!

Muğla’nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesi Ocak mevkiindeki ormanlık alanda gese saatlerinde çıkan yangın sabaha karşı Fethiye halkının da yardımlarıyla birlikte kontrol altına alındı.

Muğla’nın Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesi Ocak mevkiindeki gece saatlerinde ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yerleşim yerlerine yakın bir noktada çıkan yangın sonrası ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler kısa sürede olay yerine gelerek yangın söndürme çalışmalarına başladı. 

BAKAN PAKDEMİRLİ SEVİNDİREN HABERİ DUYURDU

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Muğla Fethiye yangını kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Fethiye'deki orman yangını kontrol altına alındı!

BAŞKANDAN NÖBETE DAVET

Öte yandan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Ovacık'ın yandığını belirterek, sosyal medyadan vatandaşlara, "Yangına karşı tüm Fethiyeli yurttaşlarımı ormanlık alanlarda nöbete davet ediyorum." çağrısı yaptı.

Ünlü müzisyen Hayko Cepkin de Fethiye'deki korkutan yangının görüntülerini sosyal medyada paylaştı.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Fethiye'deki orman yangını kontrol altına alındı! - Resim : 2

FETHİYELİLER YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN SEFERBER OLDU

Fethiye'deki orman yangınını söndürme çalışmalarına destek veren vatandaşlar yangını söndürmek için ekipler ile birlikte canla başla çalıştı.

Orman yangını çıktığını duyan Fethiyeliler bölgeye akın etti. Ellerinde su taşıyan vatandaşlar, zaman zaman da itfaiye ekiplerine yardımcı oluyor. Yangın söndürme hortumlarını alevlere ulaştırmak için büyük çaba sarf eden vatandaşlar yangın bölgesinde gönüllü olarak çalışmalara katıldı.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Fethiye'deki orman yangını kontrol altına alındı! - Resim : 3

FETHİYE-ÖLÜDENİZ YOLU KAPATILDI

Yangın söndürme ekiplerinin olay yerine hızlı bir şekilde ulaşması için Fethiye-Ölüdeniz karayolu bir süreliğine ulaşıma kapatılırken, özel araçların geçişine izin verilmiyor. Fethiye Kaymakamı Eyüp Fırat ta yangın bölgesine gelerek çalışmaları yakından takip etti.

Bakan Pakdemirli duyurdu: Fethiye'deki orman yangını kontrol altına alındı! ile ilgili etiketler Fethiye Orman Yangını Hayko Cepkin alim karaca

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.