Bakan Nurettin Nebati: Önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, TBMM Genel Kurulunda yemin etmesinin ardından görevini Lütfi Elvan'dan devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Nebati "En önemli önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak. Yatırım ve ihracat artışını güçlendirmek, istihdamı artırmak kaydıyla, asla kulağını sokaktan uzak tutmayarak gereğini yapmak olacaktır" dedi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden af talebi kabul edilen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığına Nureddin Nebati'nin atanmasına ilişkin tezkereyi okuttu.

Bilgiç, daha sonra ant içmesi için Nebati'yi kürsüye davet etti. Nureddin Nebati, kürsüye çıkarak yemin etti.

DEVİR TESLİM TÖRENİ

Lütfi Elvan ardından görevi Nureddin Nebati'ye teslim etti.

Elvan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Göreve başlar başlamaz ekonomide güven ortamını ve öngörülebilirliği daha da artırmak için çok önemli adımlar attık. Bunu yaparken STK'lar başta olmak üzere toplumun tüm kesimleriyle istişare içinde olduk. Ülkemiz devletimiz milletimiz için doğru olanı yapmaya çalıştık. Kamu maliyesi alanında tüm gider ve gelirleri ve oluşabilecek riskleri baştan aşağı gözden geçirdik. Cumhurbaşkanımızın desteğiyle gelirlerimizi artırıcı giderlerimizi azaltıcı pek çok önlem aldık. 2021 bütçesinde yüzde 4.3 olarak belirlenen bütçe açığını 3.5'e çekme kararı aldık. Yıl boyunca koronavirüse yönelik yapmış olduğumuz destekler hariç mali disiplinden asla vazgeçmedik. Bu yıl sonu itibarıyla muhtemelen yüzde 2'nin altında bir bütçe açığını öngörüyoruz. İnşallah bu yıl faiz hariç bütçe fazlası vereceğiz.

Görev alınımıza giren her konuda en iyisini yapmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Bana bu görevi layık gördüğü için Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Görevi devrederken kıymetli kardeşim Nureddin Nebati Bey'e başarılar diliyorum."

"ÖNCELİĞİMİZ YÜKSEK FAİZ DEĞİL YATIRIM OLACAK"

Nureddin Nabati'nin açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Urfa'dan İstanbul'dan Anadolu'dan gelen kardeşlerim hoş geldiniz. Herkes için ülkemiz için Bakanımız için milletimiz için hayırlara vesile olacak. Devir teslim yapmıştık. Sayın Bakanım görevi almıştı. Gene bu binada aynen Rabbimize hamd ederek işin sonunda başarılı işler yapmayı bizlere nasip eylesin. Her şey bir tarafa önemli olan akşam başımızı yastığa koyunca olan huzur. Sayın Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Sorumluluğu gece itibariyle aldık. Gerekliklerini yerine getirmeye gayret edeceğiz.

Bakan Nurettin Nebati: Önceliğimiz yüksek faiz değil yatırım olacak ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine ve Maliye Bakanı faiz Lütfi Elvan nureddin nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.