Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Önümüzdeki aylarda daha da hız kesecek!

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından Bakan Nebati'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Bakan Nebati, "Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, önümüzdeki aylarda enflasyonun hız keseceğine dikkat çekerek, Ağustos ayı enflasyon verilerinin de bunu destekler nitelikte olduğunu belirtti. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, "Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan def edeceğiz" ifadelerini kullandı.


Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklamalarda bulunan Bakan Nebati şu ifadeleri kullandı:

"DÜNYANIN EN BÜYÜK EKONOMİLERİ RESESYON ENDİŞELERİYLE BOĞUŞUYOR"

Dünyanın en büyük ekonomileri enflasyon ve resesyon endişeleriyle boğuşuyor. Bu ülkeler, son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranları karşısında ekonomilerinin durma noktasına geleceğinden endişe duyuyorlar.


"YATIRIMI VE ÜRETİMİ DURDURMADAN ENFLASYON İLE MÜCADELE EDİYORUZ"

Bizler, yatırımı ve üretimi durdurmadan enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Politikalarımızı da yatırım ve üretimi teşvik etmekten yana kullanıyoruz. Böylece, makine ve teçhizat yatırımları, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,8 artmıştır.

 

 

 

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Önümüzdeki aylarda daha da hız kesecek! ile ilgili etiketler enflasyon nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.