Bakan Nebati duyurdu: Kur Korumalı TL Mevduat hesabının büyüklüğü 131 milyar TL'yi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün akşam itibarıyla kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 milyar TL'yi aştığını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, dün akşam itibarıyla kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 milyar TL'yi aştığını söyledi.

KUR KORUMALI TL VADELİ MEVDUAT HESABI NEDİR?

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, Türk Lirası birikimlerinizi kurdaki değişimlere karşı korumaktadır. Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı, hesap açılışı sırasında sunulan faiz oranı ile getiri sağlamakta, vade boyunca olası kur hareketlerine karşı birikimlerinizi korumaktadır.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MÜJDESİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK İLGİ

Dövizdeki sert dalgalanmalar sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda alınan kararları duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların TL'de kalmasını, TL'ye güvenmesini istedi. Erdoğan, dövize karşı vatandaşın zararını önleyecek olan kur korumalı TL mevduat hesabını duyurdu. Erdoğan'ın açıklaması ile vatandaşlar hızla dolarlarını bozdurarak paralarını bu hesaba TL olarak yatırdı. Vatandaşların katılımı ile dolar 5 TL'ye yakın değer kaybetti.

 

Bakan Nebati duyurdu: Kur Korumalı TL Mevduat hesabının büyüklüğü 131 milyar TL'yi aştı! ile ilgili etiketler nebati Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.