Bakan Nebati: Konut sayısında sınırımız yok kredileri artırırız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Ajansı Editör Masası programına konuk oldu.İkinci el konutta kampanya olur mu?' sorusunu yanıtlayan Nebati, ''İkinci el konutla ilgili talep var. Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir. Konut sayısında sınırımız yok, kredileri artırırız'' ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Anadolu Ajansı Editör Masası Programına konuk oldu. Bakan Nebati'nin açıklamalarından satır başlıkları;

ENFLASYONDAKİ ATALETİ KIRDIK 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyondaki ataleti kırdık. Müthiş bir ivme yakalamış durumdayız. Bütçedeki göstergeler dahil olmak üzere tüm makro göstergelerimizde tam bir iyileşme var. Tarihi rekorların kırıldığı bir dönemdeyiz" dedi.

Bakan Nebati: Konut sayısında sınırımız yok kredileri artırırız

'İkinci el konutta kampanya olacak mı' sorusunu yanıtlayan Bakan Nebati, "Bankalarla görüşüp bir çalışma yapıyor arkadaşlarımız" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati şunları kaydetti:

"EYT'linin kıdem tazminatı biz karşılayacağız, EYT'linin kıdem tazminatını hesabına biz yatıracağız"

Temel önceliğimiz, vatandaşlarımızın gelir sahibi olmasını sağlayacak politikaları uygulamak ve daha fazla üreterek vatandaşlarımıza yeni iş imkanları sunmaktır.

Enflasyonda ataleti kırdık, müthiş bir ivme yakalamış durumdayız. Enflasyon hariç tüm makroekonomik göstergelerde tam bir iyileşme var.

Yeni Evim Kampanyası'nı yatırım için değil, barınma ihtiyacını karşılamak için yaptık.

Konut fiyat artışları ile ilgili her türlü fiyatlama şu an elimizde. Önümüzdeki Pazartesi günü taleplere, ulaşıma bakacağız; ihtiyaç durumunda kredi miktarını artıracağız.

İstismarlar görülüyor diye vatandaşın ihtiyacı olan işlemlerde engelleyici pozisyonda olamayız. İstismarları en aza indirmek gibi bir görevimiz var, gerekli tedbirleri aldık ve üzerine gideceğiz.

 

Bu kampanyalar dışında da konut edinimini kolaylaştıracak adımlar atacağız.

İkinci el konutla ilgili talep var. Bankalarımızla bu konuda çalışma yapılıyor. Bankalarımız kendi belirledikleri faizle ikinci el konut konusuna girebilir."

 

Bakan Nebati: Konut sayısında sınırımız yok kredileri artırırız ile ilgili etiketler ekonomi enflasyon Hazine ve Maliye Bakanlığı Nureddin Nebati EYT
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.