Dün yalanlanan haber bugün manşette

Aydın'daki bir restoran işletmecisinin "ciro kaybı desteğine" başvuru yaptığı ve hesabına 4 lira 63 kuruş yatırıldığı yönündeki haber dün yalanlandı. Sözcü, yalanlanan bu haberi bugün manşetine taşıdı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, esnafın 3000+4,63 TL destek aldığını belirterek haberi yeniden yalanladı.

Aydın'da restoran işleten Cem Emre Akıncı'nın "ciro kaybı desteğine" başvuru yaptığı ve Akıncı'nın hesabına 4 lira 63 kuruş yatırıldığı iddiası dün sosyal medyada paylaşıldı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sosyal medyada yer alan dekontu paylaşarak, "Bilgi yanlışlığını düzeltelim; gelir kaybı desteğinden hakedilen tutar ciro kaybı desteği ödemelerinden mahsup edilmektedir. Söz konusu şahsın hakettiği toplam tutar 3.004,63 TL olup, kişiye gelir kaybı desteği olarak 3000 TL ödenmiştir. Yani kişi 3000+4.63 TL almıştır" dedi.

YALANLANMASINA RAĞMEN MANŞETE TAŞIDILAR

Bugün ise Sözcü gazetesi "İktidar, pandemide dibe vuran esnafı şoke etti. Al sana destek" başlığıyla yalanlanan haberi manşetine taşıdı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş bu kez de Sözcü'yü  yalanlayarak, "Dün yalanladık. Bugün manşet yapmışlar. 3000+4,63 TL destek almış esnafı, sadece 4,63 destek almış gibi yazmışlar. Kamuoyunu bir kez daha bilgilendirmiş olalım. Bu manşet gerçeği yansıtmamaktadır" ifadelerini kullandı.

SÖZCÜ MUHABİRİNİN İSMİNE DİKKAT

Öte yandan gerçeği sansürlemeyi tercih eden Sözcü muhabirinin isminin 'Latif Sansür' olması ise dikkat çekti.

Dün yalanlanan haber bugün manşette 

Dün yalanlanan haber bugün manşette ile ilgili etiketler Sözcü Mehmet Muş Ticaret Bakanı manşet
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.