Bakan Muş duyurdu: İlk defa 200 milyar doları geçtik!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Cumhuriyet tarihinde bir rekora imza attığımız belirten Muş, "Temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10 artışla 16,4 milyar dolar oldu. Bu tutar, bugüne kadar gerçekleştirilen en yüksek temmuz ayı ihracatı." dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş'' Son 12 aylık ihracatımız 201,5 milyar dolara yükselerek yeni bir cumhuriyet rekoruna imza atmıştır ve ilk defa 200 milyar doları geçmiş bulunuyoruz." dedi.

İşte Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un açıklamaları;

"Temmuz ayı ihracat geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 artışla 16,4 milyar dolar olarak gerçekleştirilmiştir. Bu tutar tüm Temmuz ayı ihracat rekorudur."

"Son 12 aylık ihracatımız 201,5 milyar dolara yükselerek yeni bir cumhuriyet rekoruna imza atmıştır ve ilk defa 200 milyar doları geçmiş bulunuyoruz."

"İthalatımız ise Temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 17 artış ile 20,7 milyar dolar olmuştur."

"Ocak-Temmuz döneminde ithalatımız 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 26 artışla 146,8 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir."

Bakan Muş duyurdu: İlk defa 200 milyar doları geçtik! ile ilgili etiketler İhracat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.