Murat Kurum: Dereli'yi yeniden inşa edeceğiz

Sel felaketinin vurduğu Giresun'da incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, acı olaydan en çok etkilenen noktalardan Dereli ilçesinin en geç 1 sene içinde yeniden inşa edileceğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sele ilişkin, "En geç 1 yıl içerisinde yeni Dereli'yi inşa etmiş olacağız." dedi.

''HAYAT NORMALE DÖNMEYE BAŞLADI''

"7-8 gün içerisinde Dereli'yi eski haline büyük oranda getirdik. Altyapı tamamen çalışıyor, içme sularımız verildi, kanalizasyon, yağmur suyumuz onarıldı ve hayat burada normale dönmeye başladı." diyen Kurum, "Vatandaşlarımızın sağlam, güvenli konutlarında, yürüyüş yollarında, yeşil alanlarında yaşayabileceği yeni bir Dereli'nin inşasını hep birlikte gerçekleştirip 2021 yılı bitmeden de kendilerine teslim edeceğiz." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Giresun'da geçen cumartesi akşamı başlayan sağanak sonrası meydana gelen sel felaketinde en büyük hasarı Dereli, Yağlıdere, Doğankent, Güce ve Espiye ilçeleri görmüştü.

Selde hayatını kaybeden ve isimleri tespit edilenler şöyle:

- Uzman Jandarma VII. Kademeli Çavuş Erdem Çıtır (Tirebolu)
- Uzman Jandarma Çavuş Onur Kıran (Tirebolu)
- Uzman Jandarma Çavuş Burak Tok (Tirebolu)
- Uzman Jandarma Çavuş Aykut Variyenli (Tirebolu)
- İbrahim Güdük (Espiye)
- Betül Akgün (Çaldağ)
- Yasemin Özdemir (Tirebolu)
- Akif Abidinoğlu (Espiye)
- Ali Aydın (Espiye)
- Kemal Akar (Dereli)

Selde kaybolanların isimleri ise şöyle…

- Uzman Jandarma Çavuş Sami Yılmaz (Tirebolu)
- İş makinesi operatörü Mehmet Akbulut (Tirebolu)
- Davut Akgün (Çaldağ)
- Emine Akgün (Çaldağ)
- Umut Cantürk (Dereli)

 

Murat Kurum: Dereli'yi yeniden inşa edeceğiz ile ilgili etiketler Murat Kurum Çevre ve Şehircilik Bakanı Giresun Dereli Sel (Doğa olayı) felaket
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.