Bakan Kurum'dan sevindiren haber: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kirada da konut fiyatlarında da gerileme olacağını belirterek, "inşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen Kabine Toplantısı ardından 81 ilde dar gelirli vatandaş için TOKİ konutları yapılacağı müjdesini vermişti. 

Erdoğan açıklamalarında eylül ayını işaret ederken TOKİ konutlarının Türkiye genelinde kira ve konut fiyatlarında düşüşe de neden olacağını belirtti. 

KİRA VE KONUT FİYATLARINDA GERİLEME OLACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan da bugüün konut ve kira fiyatları ile ilgili sevindiren açıklamalar geldi. 

Bakan Kurum, kirada da konut fiyatlarında da gerileme olacağını belirterek, "İnşallah vatandaşımızı her işte olduğu gibi konut işinde de aç ve açıkta bırakmayacağız." dedi.

KİRALARA YÜZDE 25 SINIRI GETİRİLMİŞTİ

Fahiş kira artışlarına yönelik düzenlemeye gidilmişti. Enflasyondaki yükseliş sonrası Temmuz 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında kira artışlarına yüzde 25 artış sınırı getirilmişti. Kira artışları 12 aylık TÜFE ortalamasına göre belirleniyordu.

Bakan Kurum'dan sevindiren haber: Kira ve konut fiyatlarında gerileme olacak! ile ilgili etiketler Murat Kurum bakan kurum kira
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.