Bakan Kurum plastik poşetten elde edilen geliri açıkladı

Bakan Kurum, alışverişte kullanılan plastik poşetlerden elde edilen gelirin ne kadar olduğunu açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap'ın konuyla ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, bugüne kadar yaklaşık 1.5 milyar adet poşet satıldığını, poşet satışından elde edilen Geri Kazanım Katılım Payı gelirinin 210 milyon TL olduğunu açıkladı.

2018 yılının ağustos ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile satılan her türlü plastik poşetlerden 1 Ocak 2019'dan itibaren ücret alınmaya başlandı. 10 ila 25 kuruş arasında değişen fiyatlarla satılan plastik poşetlerden ücret alınmasının amacı olarak ise tüm dünyada, üzerinde hassasiyetle durulan plastik alışveriş poşetlerinin kullanımı sonucu oluşan görsel ve çevresel kirliliğin önlenmesi ve gereksiz plastik poşet kullanımının önüne geçilmesi hedeflendiği belirtilmişti.

Bakan Kurum plastik poşetten elde edilen geliri açıkladı

Bakan Kurum plastik poşetten elde edilen geliri açıkladı ile ilgili etiketler Murat Kurum alışveriş plastik poşet gelir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.