Bakan Kurum: İzmir’de yaraları süratle saracağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki sel felaketiyle ilgili, "İzmir’de hayatı normale döndürecek adımları süratle atacak, kardeşlerimizin yaralarını saracağız." dedi.

İzmir'de başlayan sağanak kenti adeta felç etti. Kent, 8 saatte bir aylık yağış aldı. Birçok ev ve iş yerini su bastı. Menderes ilçesinde 2 kişi hayatını kaybetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, İzmir’de aşırı yağış sonucu meydana gelen sel nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet diledi.

Bakan Kurum, "Selden etkilenen İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

"Sel, iklim değişikliğiyle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu gösterdi"

Kurum, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerine dikkati çekti:

"Son yıllarda iklim değişikliğinin etkilerini maalesef daha çok hissediyoruz. Bursa, Düzce, Rize, Artvin ve Giresun'dan sonra şimdi de İzmir'de karşılaştığımız sel, bize iklim değişikliğiyle mücadelenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi."

"Hayatı normale döndürecek adımları süratle atacağız"

Bakan Kurum, yaraların süratle sarılacağını söyledi:

"Bakanlık ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürmektedir. Sel sularının tahliyesinin ardından hasar tespit çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. İzmir’de hayatı normale döndürecek adımları süratle atacak, kardeşlerimizin yaralarını saracağız."

Bakan Kurum: İzmir’de yaraları süratle saracağız ile ilgili etiketler Murat Kurum İzmir Sel (Doğa olayı) Bakan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.