Bakan Kurum: Depozito uygulaması 2022'de başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depozito uygulamasının 2022 ocak ayında başlayacağını, haziran 2022'de de fiilen uygulamaya geçileceğini belirterek, ilk etapta metal, cam ve plastik ürünlerin sisteme dahil edileceğini açıkladı.

Bakan Kurum, Kızılcahamam'da bir dizi ziyarette bulundu.

Başkentte yaptıkları çevre ve şehircilik projelerini hatırlatan Kurum, şehirleri, ilçeleri 2023 yılına hazırlamak için dönüşüm çalışmalarını kararlı şekilde sürdürdüklerini anlattı.

"DEPOZİTO UYGULAMASI 2022'DE BAŞLAYACAK"

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kurum, depozito uygulamasına ilişkin soruya, "Sıfır Atık projemiz çatısı altında depozito uygulamasını da inşallah 2022 yılı ocak ayı itibarıyla uygulamaya geçireceğiz. İlk önce metal cam ve pet şişelerin, bu ürünlerin sisteme dahil edilmesi için çalışmalarımızı başlattık. 2022 haziran ayında da vatandaşlarımız artık bu geri dönüştürebileceğimiz cam, metal ve pet, plastik atıkları depozito sistemi çerçevesinde, bizim iade noktalarımıza götürecekler ve orada depozito ücretlerini almak suretiyle üretime, istihdama, geri dönüşme katkı sağlayacaklar." yanıtını verdi.

"SIFIR ATIK PROJESİNİ YAYGINLAŞTIRACAĞIZ"

Sıfır Atık Projesi'ne başladıklarında geri dönüşüm oranının yüzde 13,4 olduğunu ve şu an yüzde 22,4'e yükseldiğini dile getiren Kurum, "Atıkların dönüşümü çerçevesinde yapılan her proje 15 ila 40 arasında yeni istihdam yaratıyor ve bu anlayışla tüm ülkemizde Sıfır Atık Projesi'ni yaygınlaştıracağız ve depozito uygulamasına da 2022 ocak ayı ile başlayıp haziran ayında da fiilen uygulamaya geçmiş olacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

Bakan Kurum: Depozito uygulaması 2022'de başlıyor! ile ilgili etiketler Murat Kurum Depozito sıfır atık
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.