Bakan Kurum: Deniz salyasına karşı afet yönetimi planı çerçevesinde mücadele edeceğiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Marmara'daki deniz salyası kabusuyla ilgili açıklama yapıyor. Bakan Kurum, afet yönetimi planı çerçevesinde deniz salyasına karşı mücadele edeceklerini söyledi.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki deniz salyası sorununun çözümüyle ilgili gazetecilere açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, Marmara Denizi'ni kaderine terk etmeyeceklerinin altını çizerek, "İnşallah hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara'mızı koruyacağız ve koruma altına alacağız" dedi.

Müsilaj problemiyle ilgili çalışmalarımızı yerinde görmek çözüm önerilerine ilişkin çalışmalarımızı yapmak üzere Kocaeli'ne geldik. Marmara belediyeleri bünyesinde bir toplantı düzenleyeceğiz. Öncesinde çalıştayımızla sürece başladık. Diğer taraftan üniversitelerimiz ve bilim insanlarımızla denizlerimiz için yürüttüğümüz faaliyetlerimiz var.

Bu faaliyetler kapsamında müsilaja mesaimizi vermek üzere çalışmalarımızı başlattık. Hem deniz yüzeyinde çalışmalarımızı yürüttük. 91 ayrı noktadan numuneler aldık. Gemimiz her türlü numuneyi alan ve çıkaran kabiliyette.

Sahadan aldığımız veriler çerçevesinde sürecimizi yürütüyoruz. Alınması gereken acil ve uzun vadeli planlarımızı belediyelerimiz, valililerimiz, Marmara kıyısındaki STK'lar ve sanayi kuruluşlarımızla eylem planları çerçevesinde yatırımlarımızı yapacağız.

Sayın Cumhurbaşkanımız Dünya Çevre Günü'nde açıkladı. Marmara'mız için adımlarımızı atacağız. Kaderine terk etmeyeceğiz. Bu noktada kirlilikle yaşamasına müsaade etmeyeceğiz.

700 bilim insanı, STK katıldı, fikir ve önerilerini paylaştılar. İnşallah hep birlikte bir afet yönetim planı çerçevesinde Marmara'mızı koruyacağız ve koruma altına alacağız. İklim değişiyor ve etkilerini her yerde hissediyoruz. Bu eylem planlarımızın çerçevesinde atılması gereken adımları atacağız. Cumhurbaşkanımızın çevre hassasiyeti çok yüksek, çok şanslıyız. Tüm desteği belediyelere vermek suretiyle bu süreci halledeceğiz. 7 gün 24 saat çalışmalarımızı göreceksiniz.

Bakan Kurum: Deniz salyasına karşı afet yönetimi planı çerçevesinde mücadele edeceğiz ile ilgili etiketler Murat Kurum Marmara deniz salyası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.