Bakan Koca'dan 'Maymun Çiçeği' virüsü açıklaması! Pandemiye yol açar mı?

Bakan Koca, Maymun Çiçeği hastalığı konusunda kamuoyuna açıklama yaptı. Bakan Koca, "Hayvan kaynaklı olan bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2, 3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika'da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dünyada hızla yayılmaya başlayan 'Maymun çiçeği' virüsü ike ilgili kamuoyuna açıklama yaptı. 

"KAMUOYU MÜSTERİH OLMALI"

Sağlık Bakanı Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Maymun çiçeği hastalığı konusunda kamuoyu müsterih olmalı. Hayvan kaynaklı olan, bazen insanlara da bulaşan bu hastalık bir pandemiye yol açmaz. Semptomların genellikle 2-3 hafta içinde kendiliğinden düzeldiği bilinmektedir. Afrika'da görülen hastalığa ülkemizde rastlanmamıştır."

 

Bakan Koca'dan 'Maymun Çiçeği' virüsü açıklaması! Pandemiye yol açar mı? ile ilgili etiketler Bakan Koca maymun çiçeği
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.