Bakan Koca'dan malpraktis davaları açıklaması: Sorun çözüldü!

Sağlık Bakanı Koca, malpraktis davaları ve haksız tazminatlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca, "Sağlıkta şiddet olaylarının adı konmamış bir türüydü. Meclisten geçen kanun maddesi ve dün yayımlanan yönetmelikle bu sorun çözüldü." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, "Malpraktis baskısı yaşamadan mesleğimizi bilimsel çerçevede, özgürce ifa etmemizin önü tamamen açıldı." paylaşımında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, malpraktis davaları ve haksız tazminatlara ilişkin, "Sağlıkta şiddet olaylarının adı konmamış bir türüydü. Meclisten geçen kanun maddesi ve dün yayımlanan yönetmelikle bu sorun çözüldü. Malpraktis davaları ve haksız tazminatlar sağlıkta şiddet olaylarının adı konmamış bir türüydü. Meclisten geçen kanun maddesi ve dün yayımlanan yönetmelikle bu sorun çözüldü. Malpraktis baskısı yaşamadan mesleğimizi bilimsel çerçevede, özgürce ifa etmemizin önü tamamen açıldı." paylaşımında bulundu.

MALPRAKTİS DAVALARI NEDİR?

Hekimin yaptığı hatalı bir davranış ya da görev ihmali sonucunda bir yaralanmaya ya da zarara neden olunması durumuna "malpraktis" denir ve hasta tazminat davası açma hakkına sahiptir.

 

Bakan Koca'dan malpraktis davaları açıklaması: Sorun çözüldü! ile ilgili etiketler Bakan Koca
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.