Bakan Koca'dan 'ihmal' iddialarına sert tepki

Gelen son dakika haberine göre; Sağlık Bakanlığı'nın oksijen cihazlarıyla ilgili hastanelere yaptığı bilgilendirmenin bazı basın kuruluşları tarafından 'ihmal' olarak lanse edilmesine tepki gösteren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''Kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.

Gaziantep’teki yangına neden olduğu düşünülen oksijen cihazlarıyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın 16-17 Aralık tarihinde hastanelere yazı gönderdiği iddia edilmişti.

Yoğun bakımlardaki ‘Yüksek Akış Nazal Oksijen Terapi Sistemi’ cihazının koronavirüs tedavisinde önemli bir yer tuttuğu belirtilen yazıda, bu cihazların bir kısmında yangınlar meydana geldiği yönünde bildirimler alındığı belirtildi. Cihaz haznesinin tam oturmaması durumunda parlama veya yangına sebebiyet verebileceği vurgulandı.

''KABUL EDİLEMEZ''

Bazı basın kuruluşları ve sosyal medyada bu uyarının 'ihmal' olarak lanse edilmesine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan tepki geldi. 

Bakan Koca, ''Bakanlığımızın hastaneleri bilgilendirmesinin 'ihmal' olarak yansıtılması kabul edilemez'' ifadelerini kullandı.

Bakan'ın paylaşımı şöyle;

''Hastanelerimizde hasta yükünün arttığı son haftalarda hastalarımız bu tür tedaviye daha fazla ihtiyaç göstermektedir. Bu itibarla Covid-19 hastası takip eden tüm sağlık kuruluşlarına hitaben bu cihazların kullanımında alınacak güvenlik tedbirleri açısından genel bir yazı yazılmıştır. İllere gönderilen genel yazımızda cihazların kullanımında yoğunluk nedeniyle eklenen personeli de kapsayacak şekilde alternatif metodlar kullanılarak eğitimin garanti edilmesi, kullanımına ilişkin talimatların ve güvenli kullanım kartlarının cihaza yakın bir yerde bulundurulması hatırlatılmıştır. Ayrıca karşılaşılan olumsuz durumla ilgili bakanlığımıza yapılacak bildirim prosedürleri tarif edilmiştir. Bakanlığımızın görevi ve yetkisi gereği hastaneleri bilgilendirmesinin, zorlama bir yorumla 'ihmal' olarak yansıtılmasının kabul edilmesi mümkün değildir. Gaziantep'te meydana gelen elim hadise hakkında bakanlığımız ve savcılık tarafından soruşturma başlatılmıştır. Bu vesileyle olayda hayatını kaybeden hastalarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz. Gaziantep'te bir özel hastanemizde dün yaşanan elim hadise idari ve adli olarak incelenmektedir. Bu hadise ile bakanlığımızın yetki ve sorumlulukları arasında gerçek dışı ilişkiler kurmanın kimseye faydası yoktur."

Bakan Koca'dan 'ihmal' iddialarına sert tepki ile ilgili etiketler Gaziantep Yangın Fahrettin Koca ihmal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.