Bakan Koca'dan Atatürk anıtına çelenk koyarken yere düşürülen emekli hekime telefon

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart Tıp Bayramı'nda Taksim'deki Atatürk anıtına çelenk koymak isterken yere düşürülen Dr. Erdinç Köksal'ı aradı. Bakan Koca'nın yaşanan olayın ardından gece saatlerinde kendisini aradığını belirten Köksal, "Hekim kimliğiyle üzüntümüzü paylaşmasını şükranla yad ediyorum. Anlattıklarımı anlayışla dinledi, bunları sahipleneceğini, adalet bakanı ile konuşacağını bildirdi." ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği, "Oyalama değil, somut adımlar istiyoruz" başlığıyla son dönemdeki eylemleri, hekimlere karşı artan şiddeti ve vaatleri değerlendirdiği bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Etkinlikte 14 Mart'ta Taksim'de Atatürk anıtına çelenk koymak isterken yere düşürülen Dr. Erdinç Köksal da bir konuşma yaptı.

"BAKAN KOCA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜK"

Köksal konuşmasında " Türkiye'de 180 bin hekim çalışıyor ve hepimizin gittiği yol, bu ülkenin kurucusu büyük önder Atatürk'ün bizim için söylediği 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' sözündeki güvenidir. Bu nedenle biz '14 Mart'larda, yıllardan beri ilk işimiz Atatürk'ümüze saygımızı göstermek için o ilde Atatürk'ü temsil eden büste çelenk koymak ve ona şükran duygularımızı belirtmektir. Ne yazık ki 64 yılın sonunda Taksim anıtına çelengimizi ve şükran duygularımızı sunamadık" ifadelerini kullanırken aynı gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı telefon konuşmasını anlattı:

"DALGA GEÇİYORLAR ZANNETTİM"

"Gece saat 12'ye yakın beni sağlık bakanı aradı. Sağlık bakanı olduğuna inanamadım. 'Üzüntülerimi bildirmek için arıyorum, özür dileriz' dedi. Ben de birisi dalga geçiyor zannettim. Gerçekten sağlık bakanı hekim kimliğiyle o telefonu açmakla çok değerli bir şey yaptı. Ben çok mutlu oldum. Ben belki konuşmalarda bazı şikayetlerimizi de bildirmiştik ama ne olursa olsun hekim kimliğiyle üzüntümüzü paylaşmasını şükranla yad ediyorum.

"49 DAKİKA KONUŞTUK"

Bu telefon konuşması 5 dakikada bitmedi. Tam 49 dakika konuştuk. Cephede çarpışan binlerce doktor arasında biz 600'e yakın şehit verdik. 5 dakikada bir hasta baktığımızı, bundan çok mutsuz olduğumuzu, hastalarımızın da mutsuz olarak bizi tekmelediğini, bıçakladığını, bunu yapanların da yanına kar kaldığını, hiçbir ceza almadıklarını da ifade ettim. Anlayışla dinledi, bunları sahipleneceğini, adalet bakanı ile konuşacağını bildirdi. İnşallah sayın bakan bu sözünde durur. Daha iyi günlere kavuşuruz."

Bakan Koca'dan Atatürk anıtına çelenk koyarken yere düşürülen emekli hekime telefon ile ilgili etiketler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Taksim tıp bayramı Erdinç Köksal
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.