Bakan Koca'dan aşı testleri ile ilgili flaş mesaj

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılarla ilgili değerlendirmelerin yapıldığı Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından aşı testleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından 3 ayrı tweet ve bir de yazılı açıklama paylaşan Koca, aşıların onay testlerinin sürdüğünü belirtti. Koca, "Teslim aldığımız aşılar için güvenlik testleri devam etmektedir. Acil kullanım onayını takiben 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz" dedi.

Koronavirüs Bilim Kurul bu akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında toplandı. Bakan Koca, toplantının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bilim Kurulu'nda aşı planlamasını tamamladıklarını belirten Koca şunları söyledi:

"Acil kullanım onayını takiben büyüklerimiz ve kritik görevdeki kişilerden başlayarak 18 yaş üzerindeki tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Lojistik planlaması, başta Aile Sağlığı Merkezleri olmak üzere tüm hastanelerimizi de kapsayacak şekilde organizasyonu yapılmıştır.

Teslim aldığımız aşılar için güvenlik testleri devam etmektedir. Testler tamamlanır tamamlanmaz sonuçların uygun olması halinde Acil Kullanım Onayı verilecektir. Şu ana kadar 10.000’in üzerinde gönüllüye 17.700 doz aşı uygulanmış ve sonuçları takip edilmeye devam edilmektedir.

2021 yılının ilk Bilim Kurulu toplantısında Aşı planlamasını ele aldık. Planlarımız hazır. Küresel salgının yıkıcı etkisine son vermesini ümit ettiğimiz aşılama için var gücümüzü kullanacağımızdan emin olunuz."

Bakan Koca'dan aşı testleri ile ilgili flaş mesaj

Koca paylaşımları ile birlikte bir de yazılı açıklama yaptı. İşte o açıklama metni

Bakan Koca'dan aşı testleri ile ilgili flaş mesaj - Resim : 2

 

 

Bakan Koca'dan aşı testleri ile ilgili flaş mesaj ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı aşı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.