Vaka sayısı en çok artan 5 il belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 100 bin nüfusa göre en çok vaka görünme oranının arttığı illerle en çok düşüş yaşanan illeri açıkladı. Buna göre en yüksek artışın Kastamonu'da yaşandığı, ilk beş il arasında İstanbul'un da olduğu görüldü. En çok azalış yaşayan illerin başında ise Sinop geliyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayıları oranı en çok artan ve en çok azalan illeri sosyal medya hesabından açıkladı.

Bakan Koca, "Son hafta 100.000 nüfusta vaka görünme oranı en çok artan illerimiz: Kastamonu, Çankırı, Yalova, İstanbul ve Erzincan. En çok azalan illerimiz: Sinop, Gümüşhane, Mersin, Kırıkkale ve Burdur. Riski ortadan kaldıracak olan tedbirdir." mesajı ile birlikte iki de tablo paylaştı. 

Vaka sayısı en çok artan 5 il belli oldu

VAKA ARTIŞINDA İLK SIRADA KASTOMONU VAR

Bir önceki vaka sayısına göre 79,18 daha fazla vaka görülen Kastamonu ilk sırada yer aldı. Onu 75,35 vaka artışı ile Çankırı, 74,98 ile Yalova, 72,87 ile İstanbul ve 70,38 vaka sayısı ile Erzincan takip etti.

Vaka sayısı en çok artan 5 il belli oldu - Resim : 2

AZALIŞTA İLK SIRADA SİNOP BULUNUYOR

Vaka düşüşünde ise 36,50 vaka ile Sinop ilk sırada bulunuyor. Onu 32,46 ile Gümüşhane, 16,05 iler Mersin, 14,36 ile Kırıkkale, 14,23 ile de Burdur takip ediyor.

 

Vaka sayısı en çok artan 5 il belli oldu - Resim : 3

Vaka sayısı en çok artan 5 il belli oldu ile ilgili etiketler İstanbul Yalova Fahrettin Koca Kastamonu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.