Bakan Koca: Vaka artış hızı kontrol altında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'daki ziyaretinde koronavirüste yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, "Yakaladığımız belirgin düşüş ne yazık ki sürdürülemedi. Son bir haftadır alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımız kontrol altına alındı ancak bu bizi asla rehavete sürüklememeli." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Samsun'daki ziyaretinde koronavirüs salgınında yaşanan son gelişmelere ilişkin açıklamalar yaptı.

REHAVET UYARISI YAPTI!

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

"Yakaladığımız belirgin düşüş ne yazık ki sürdürülemedi. Son bir haftadır alınan tedbirler ve sıkı denetim sayesinde vaka artış hızımızın kontrol altına alındığını burada söylemek istiyorum ancak bu bizi asla rehavete sürüklememeli.

"SIKI KOORDİNASYON İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR"

Hastanelerdeki yoğunluk sizlerin de malumu. Zaman zaman büyükşehirlerimizde sıkıntılarımız oldu. Sıkı koordinasyon ile mücadelemizi sürdürüyoruz. Samsun ve civar iller de mercek altına alınan merkezlerden. Samsun Karadeniz'e geçiş kavşağı olması nedeniyle önemli bir insan hareketine maruz kalıyor. Samsun'un ülke çapında salgın kontrolünde kritik bir yeri var.

Türkiye dünyada filyasyonu en iyi yapan ülkelerden biri. Bu gücümüzü Samsun'da da sahaya sürdük. Temizlik, maske ve mesafe salgına karşı en önemli öyleyici gücümüz."

Bakan Koca: Vaka artış hızı kontrol altında ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Korona Fahrettin Koca Samsun
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.